Takım, ´İskenderun FK´ oluyor

Erzin Spor hisselerinin yüzde 60´ı satıldı, yüzde 40´ı için de ´anlaşma yapıldı´

SPOR 29.08.2020 09:35:00 0
Takım, ´İskenderun FK´ oluyor

Akın Bodur/İskenderun

TFF Spor Toto 3. Liginde mücadele eden Erzin Spor Sportif Faaliyetler Anonim Şirketi hisselerinin yüzde 60´lık bölümünü satın aldığı açıklanan GMG Kastamonuspor Başkanı Enes Ege Aygün (22), kulüp isminin İskenderunspor Futbol Kulübü Anonim Şirketi olarak değiştirdiklerini ve takımın rengini de ´Turuncu-Mavi´ yaptıklarını açıkladı. Şirket hisselerinin kalan yüzde 40´lık kısmı için anlaşmanın yapıldığı ancak hisselerin devir alınmadığı, önümüzdeki günlerde bunun gerçekleştirilmesi sonrasında yüzde 100 hisselerin Aygün´ün olacağını açıklandı. İskenderunspor Futbol Kulübü A.Ş. Başkanı Aygün, önümüzdeki günlerde yönetimi atayacak.
Kentin profesyonel ligde mücadele eden bir takımının olacağını belirten İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, eni oluşum için görüşmelerin 6 aydır sürdüğünü belirtti ve ”İskenderunspor FK kente hayırlı uğurlu olsun. Erzin Spor adıyla ligde bulunan takım, artık maçlarını İskenderun´da oynamak istiyor. Biz de ´İskenderun adı altında olursa olur´ dedik ve 2 gün önce karar aldık. Enes Ege Aygün, İskenderunspor FK´nin başkanı oldu. Biz de belediye olarak her zaman destek, halka coşku yaşatmak için yanında olacağız. İskenderun ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Yılmaz da bu işin takipçisi ve işin başında olacak. İskenderun insanı eskiden olduğu gibi özlenen günlere ulaşmak istiyoruz' diye konuştu. Takımın forması için çalışmaların sürdüğünü belirten Tosyalı, bir soru üzerine maçların şimdilik İskenderun Beş Temmuz Stadında oynanacağını, yan sahada yapılacak düzenleme ile karşılaşmaların daha sonra orada yapılacağını kaydetti. Üniversite sahasında alınan 40 dönüm üzerine yapılacak yeni stat için bakanlığın 35 milyon lira verebileceğini ama stadın 70-80 milyon liraya mal olacağını ifade eden Tosyalı, aradaki farkı bulmanın çabası içerisine girdiklerini kaydetti.
İskenderun Belediyesi brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında, İskenderunspor FK futbol takımının yeni sezonda TFF Spor Toto 3. Liginde mücadele edeceğini belirten Tosyalı, 'Uzun zamandır yaptığımız girişimler sonunda kente profesyonel bir takım kazandırmış olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kulübün başkanı olarak Enes Ege Aygün belirledi. Kısa sürede yeni yönetim oluşacak. Bizler de her zaman yanlarında olacağız. İskenderunsporu hak ettiği yere taşıyacağız' değerlendirmesini yaptı.

Geçmeye gelmiş ama kulüp hisselerini aldı
5 Temmuz İskenderun Spor Başkanı Kemal Nadir Ünal, Kastamonuspor Sportif Direktörü Güney Kanat´ın da bulunduğu toplantıda konuşan İskenderunspor FK Başkanı Aygün ise, gezmeye geldiği İskenderun´u çok sevdiğini, İTSO Başkanı Yılmaz ile sohbet edince İskenderunspor´un mazisinin kendisini çok heyecanlandırdığını, milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun belediye Başkanı Tosyalı´nın desteği ile Erzin Spor hisselerini alma işine girdiklerini belirtti. Toplantıda hisselerin maddi tutarı açıklanmazken, 4 kişiye aiet olan hisselerin toplam tutarının 1 milyon 500 bin lira dolayında olduğu ifade edildi. İskenderunspor gibi büyük bir kulübe başkan olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür eden Aygün, 'Elbirliği işle hareket edip bu takımı daha güzel noktalara çıkaracağız” diye konuştu. İskenderun yöresinde bir gazeteci de sosyal iletişim sayfasında yaptığı bir paylaşımda, Aygün´ün 08 Ağustos 2020 tarihli Kastamonu gazetesinin internet sayfasında yer alan haberini paylaştı. habere göre, Aygün, belediye başkanı Tosyalı´dan gelen talep üzerine İskenderun´u ziyaret ettiklerini ifade etti ve 'Belediye başkanı Tosyalı, bu konuda bizimle istişarede bulunmak ve bizi bu projede görmek istediklerini iletti' açıklamasında bulundu. İskenderun belediye Başkanı Tosyalı ise 30 temmuz tarihli İnstagram hesabından fotoğraflı olarak, 'AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel ve Kastamonuspor Kulüp Başkanı Enes Ege Aygün belediyemize ziyarette bulundu. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum' paylaşımını yaptı. Basın toplantısında bulunan spor camiasından bir kişi ise Kastamonuspor Başkanı Aygün´ün, İstanbul´daki Bayrampaşa takımını almak için girişimde bulunmaki istediğini ama Erzin Spor A.Ş. hisselerinin alınmasıyla girişimin İskenderun yöresine kaydığını belirtti.

'Açık ve şeffaf yönetim olmalı'
Yönetimde yer alması beklenen eski futbolcu ve İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise belediye ve milletvekilinin çalışmanın arkasında olacağını söylediğini ifade ederek, 'Bu işin içerisi, dışarısı yok. küresel ölçekteki kulüplere bakıldığında, birçok kulüp başkanı farklı ülkelerden. Bu iş finans olmadan olmaz. İyi bir yönetim, akıllı insanlar ve şeffaflık lazım. Şeffaf ve açık yönetimle kulüp başarılı olur. Enes başkan finans sorununun büyük bölümünü çözdü ve istediğimiz ortamı sağlayacak. Hatayspor da oyuncu desteği verecek. İskenderun´da da büyük bir futbolcu potansiyeli var. Biz de oda olarak destek vereceğiz. Bu başkanı ve kulübe sahip çıkalım. Tüm şehri birlik ve beraberlik içerisinde İskenderunspor´a sahip çıkmaya davet ediyoruz' değerlendirmesini yaptı. Kulübün tesisleşmesinin de gündemde olacağını anlatan yılmaz, 'Erzin Spor, İskenderunspor FK (Futbol Kulübü) A.Ş. olarak devam edecek. Hisselerin çoğu alındı, az miktarı kaldı. Kalan kısmının da anlaşması yapıldı ve yüzde 100´ü alınacak. Yeni yönetimin de oluşması gerekiyor. Belediye başkanı ve milletvekilinin görüşü alınarak, yönetim kurulunun tamamını İskenderun´dan oluşturacağız. Kulüp başkanı yüzde 60 hisseyi alan, ve geriye kalan yüzde 40´lık hisseyi de alacak olan Enes olacak' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22