“Takipçisi olacağım”

Samandağ´a bağlı Sutaşı ve Yeşilada Mahallesi sakinleriyle görüşen CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, yerleşim alanı içinde kurulan çöp toplama merkezine ilişkin sıkıntıları dinleyerek konusunun takipçisi olacağını bildirdi.

25.08.2017 11:07:32 0
“Takipçisi olacağım”

 

Samandağ´da geçici çöp transfer merkezi ile ilgili sıkıntıya milletvekili Serkan topal da dahil oldu. Topal, mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan transfer merkezi ile ilgili sorunları dinledi.
Yerleşim alanına yakın ve koku, toz ile akmaya karşı önlem alınmadan yürütülen çalışmanın yarattığı sıkıntıyı aktaran mahalle sakinleri sorunlara ek olarak araçların gürültüsüne de dikkat çekti. Sakinlerin tranfer merkezinin kaldırılmasına yönelik talebini de değerlendireceklerini ifade eden Serkan Topal, konuyu sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştı. Topal, “Samandağ ilçemize bağlı Sutaşı mahallesinde geçici çöp transfer merkezinin orda bulunması nedeni ile halkın yaşadığı sıkıntıları dinledik. Sorunun çözülmesi noktasında konun takipçisi olacağımızı dile getirdik” dedi.
Geçtiğimiz günlerde mahalle sakinleri protesto yürüyüşü yaparak istasyonun bulunduğu yerden kaldırılmasını istemiş, ortak açıklamada, şu görüşleri dile getirmişti: “Eski sanayi sitesi bugünkü mezbaha ve belediye kademesinin bulunduğu yerin Favvar Çayı´nın kenarına tam karşısında çöp aktarma istasyonu kurulmuştur. Koku toz ve akmaya karşı hiçbir önlemin alınmadığı açık şekilde yapılmış olan aktarma istasyonu tehlike saçmaya devam ediyor. Sivrisineklerin ve diğer haşaratların üreme alanı oluştuğu için mahallede çocuklar sokağa çıkamıyorlar oyun oynayamıyorlar. Yapılan rampanın çökmeye karşı hiçbir istinat duvarı yapılmamıştır. Statik hesapları yapılmayan projesiz ruhsatsız yol ve istasyon yapılmış ve yapılan yol asfaltlanmadığı için araçların geçiş sırasında çıkan toz hem halka hem orada yaşayan bitkilere zarar veriyor. Gece boyunca yerleşim alanlarından geçen araçların yaptığı gürültü insanların uyumasını engelliyor. Astım hastaları ve diğer hastalar iyileşemiyorlar. Biz sutaşı ve yeşil ada halkı çöpleri toplamaya yükümlü olan Samandağ belediyesi, Hatay büyük şehir belediyesi ve onlar adına çöpleri toplayan asi efe temizlik şirketinin bu çöp aktarma istasyonunu bulunduğu yerden derhal kaldırmasını istiyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Takipçisi olacağım

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00