Tamamlanan tesisler tanıtıldı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentte yapımı tamamlanan kapalı spor salonları, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, futbol ve basketbol sahaları muhtarlık ofisleri ve çok amaçlı salonları tanıttı.

GÜNCEL 1.03.2022 17:07:06 0
Tamamlanan tesisler tanıtıldı

Akın Bodur/İskenderun

Tosyalı, 8.5 milyon liraya tamamlanan Sakarya mahallesindeki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu´nun 3.5 milyon lirasının Spor Toto tarafından karşılandığını, Denizciler ve Mustafa Kemal mahallesindeki kapalı spor salonları, 13 mahalleye futbol sahası, 6 mahalleye basketbol sahası projeleri olan diğer spor tesislerinde de Spor Toto´nun katkısının bulunduğunu ifade etti. İskenderun´da 9 mahalleye muhtarlık binası yaptıklarını anlatan Tosyalı, Denizciler´e de çok amaçlı salonun tamamlandığını duyurdu.

Muhtarlık binalarını ´belediye döşeyecek´

AKP İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, belediye başkan yardımcıları, belediyede görevli müdürler ve gazetecilerle birlikte tatamlanan tesislerden bitenlerden örnekleri tanıtan Tosyalı, kentin Akçay, Buluttepe, Büyükdere, Denizciler, Gürsel, İsmet İnönü, Kavaklıoluk, Meydan ve Mustafa Kemal Mahallesinde muhtarlık binası yaptıklarını ve klimaları da dahil olmak üzere döşemelerini de belediyenin yapacağını söyledi. Mustafa Kemal Mahallesinde tamamlanan muhtarlık binasını mahalle muhtarı İsa Taş´ın da katılımı ile tanıtan Tosyalı, kentin Buluttepe, Cırtıman, Denizciler, mustafa Kemal, Modern Evler ve Sakarya mahallesinde basketbol sahası; Akçay, Azganlık, Cumhuriyet, Cırtıman, Çay, Denizciler, Güzelçay, İsmet İnönü (2), Kurtuluş, Mustafa Kemal, Modern Evler ve Ssakarya mahallesine futbol sahası; Mustafa Kemal ve Denizciler mahallesinde kapalı spor salonu yapıldığını söyledi.
Belediye olarak spor ve sporcuya destek olmayı sürdüreceklerini anlatan belediye başkan Tosyalı, 'Belediye olarak 2 adet yeni kapalı spor salonu yaptık. Yapıların toplam inşaat alanı 895 metrekare. Yapıların ana taşıyıcı sistemi betonarme yapı olmakla birlikte ana salon çatısı çelik konstrüksiyon çatı sistemi olarak imal edilmiştir. Ana spor salonları basketbol ve voleybol sahası olarak kullanılabilmektedir. Kapalı spor salonları 620 metrekare yüz ölçümüne sahip. Kapalı spor salonu projelerinde idari bölümlerde 2 adet soyunma odası, engelli soyunma odası, hakem ve antrenör soyunma odası, idari ofis, teknik oda, tuvaletler, duşluklar ve elektrik odası birimleri mevcuttur. Bunlar da yaklaşık 275 metrekare bir alan içerisinde. Yapılar 30-40 araç kapasiteli otoparka sahip. İnanıyoruz ki, bu spor alanlarında birçok başarılı sporcu çıkacak. Sporcuları daha güzel daha kaliteli ve daha güvenli alanlarda spor yapma imkânını kavuşacak' dedi.

Belediye: Spor Toto tesislere katkı sunuyor

İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, Sakarya mahallesindeki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu hakkında ad bilgi verdi. Tosyalı, olimpik havuzun bodrum kat+zemin kat+1. kattan oluştuğunu, toplam inşaat alanı 2.425 metrekare olup, binanın ana taşıyıcı sisteminin betonarme yapı, yüzme havuzu çatısının ise çelik konstrüksiyondan yapıldığını ifade etti. Fatih Tosyalı, 'Bodrum katta (1.014 m2), kazan dairesi, sauna ve buhar odası soyunma odası, duşluklar, elektrik odası, 2 adet antrenman salonu, havuz tesisat alanı bulunmaktadır. Zemin katta (1.369 m2) ise engelli wc ve soyunma odası, bay-bayan soyunma odası, duşluklar ve wc, sağlık odası ve hakem odaları, mescit, protokol odası, 2 adet personel odası, giriş fuaye alanı, bay-bayan wc, temizlik odası, havuz deposu ve genel depo, 186 kişilik tribün,15x25 metre ebatlarında 375 metrekare alana sahip, 140 santim derinliğinde 6 kulvarlı yarı olimpik havuz bulunmaktadır. Birinci katta da 497 metrekare alana sahip gezilebilir teras bulunuyor' dedi.
Kapalı yüzme havuzunun toplam 8.5 milyon liraya mal olduğunu ve bunun 3.5 milyon lirasının Spor Toto tarafından karşılandığını anlatan Tosyalı, 'Antakya´da Yarı Olimpik kapalı Yüzme Havuzu Spor toto tarafından yapılırken, İskenderun´da niye belediye yapıyor?' şeklindeki soruyu da yanıtladı. Tosyalı, Spor Toto´nun katkı verdiği ancak tüm maliyeti karşılamadığını, Antakya´da da havuz yapımının tamamını Spor toto tarafından karşılanmadığı düşünmediğini söyledi. Belediye başkan yardımcısı Mehmet Belen ise Spor Toto´nun belediyenin yaptığı spor tesislerine tesise göre katkı sunduğunu, belediyelerin o bedelle tesisi bitireceği, geliştirmesi halinde daha maliyetli olduğunu kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19