Tanklar Kırıkhan´dan, ÖSO Reyhanlı´dan girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Afrin´e yönelik başlatılan harekatta çatışmaların en az yedi noktaya yayıldığı, harekatın doğu kanadında savaş uçakları, Fırtına obüsleri ve Sakarya Çok Namlulu Ro

HATAY 25.01.2018 17:14:07 0
Tanklar Kırıkhan´dan, ÖSO Reyhanlı´dan girdi

 

Reyhanlı-Kumlu arasındaki bölgeden Cinderes bölgesine yapılan girişlerde ise özel kuvvetlerin sıra 500´e yakın ÖSO elemanının katıldığı belirtildi. Kırıkhan bölgesinden ise önceki gün tanklar, dün de komando birlkleri Afrin´e gitti. Hassa ve Kırıkhan bölgesindeki operasyonlara Atak helikopterleri hava desteği verdi. Daha önce terörle mücadele bölgelerinde görev alan Atak helikopterleri, Afrin harekatı ile ilk kez yurtdışında bir operasyonda kullanılmış oldu. Afrin´e geçişlerin, Hatay Valiliği tarafından ´askeri güvenlik bölgesi´ ilan edilen alanlardan olduğu öğrenildi. Hatay´ın Afrin sınırındaki dört ilçeden de Zeytin Dalı operasyon kapsamında Afrin´e girildiği öğrenildi. Hatay´ın Afrin sınırındaki kırsalda çatıışmaların devam ettiği belirtiliyor. Afrin´e giren ÖSO güçlerinin ´Özgür Suriye Ordusu´ içerisindeki iki gruptan oluştuğu belirtildi. Afrin bölgesinde PYD/YPG ile yapılan çatışmaya gönüllü olarak katıldığı belirtilen Fahri Çakmak adlı kişinin de yaşamını yitirdiği belirtildi. Çakmak´ın cenazesi, Sebenoba mahallesinde toprağa verildi. Afrin operasyonunda yakalanan terör örgütü PKK/YPG üyelerinin de Hatay´a getirildiği ifade edildi.

Sınavlar ertelendi
Mustafa Kemal Üniversitesi Reyhanlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin bu hafta yapılması gereken sınavları da Reyhanlı´ya atılan 11 roket nedeniye önümüzdeki haftaya ertelendi.

Reyhanlı aşiretinden dilekçe
Reyhanlı´daki Naimi Aşireti mensuplarının oluşturduğu ifade edilen bir grup, Reyhanlı´daki yakınlarının adına Afrin Operasyonu için yazdıkları 250 dilekçeyi Kırıkhan Askerlik Şubesine verdi ve askere alınmak istediklerini belirtti. Aşiret adına konuştuğunu ifade eden Mustafa İri, bugünlerde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu belirtti ve 'Mehmetçiğe destek, moral ve motivasyon amaçlı topluca dilekçe vermeye geldik. Umuyorum ki dilekçeler kabul görür, biz de en kısa sürede cephede destek oluruz' ifadesini belirtti.
Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran da askerin cephede manevi desteğe ihtiyacı oldğunu belirterek, 'Sınır ilçesinde, sınır boylarındayız. Bu maneviyatın özellikle sınır boylarında olması çok daha önemli' açıklamasını yaptı.

Sınır köylülerinden mehmetçiğe yemek
Hatay´ın büyükşehir olması üzerine köylerin mahalleye çevrildiği sınır köylerinde yaşayan yurttaşlar da Afrin operasyonna katılan askerlere yemek hazırlayıp, götürüyor. Hassalı yörükler ile Kırıkhan´ın İncirli mahallesinde yaşayanlar, hazırladıkları yemektleri mehmetçiğe iletti, çobanlar da ekmeklerini askerle paylaştı. Hassa´nın sınırdaki mahallesi Bintaş´tae yaşayan yurttaşlar ise, bölgede bulunan askerler için sekiz kurban kesti. Köy okulunun bahçesine götürülen kurbanlar, ´Şehitler ölmez vatan bölünmez; En büyük asker bizim asker´ sloganları eşliğinde kesildi. Kesilen kurbanların etleri, mehmetçiğe gönderildi.

Dörtyol Belediyesinden Türk bayrağı
Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Hatay Büyükşehir Belediyesi geçen hata sınırın yüksek bölgelerine Türk bayrağı asarken, Hatay Valiliğinin ev ve işyerlerine bayrak asma kampanyasına katılan Dörtyol Belediyesi de kentte Türk bayrağı dağıttı. Bayrak dağıtımı standına katılan Dörtyol Başkanı Yaşar Toksoy, 'Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından güvenlik ve istikrarı sağlamak için Suriye´nin Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ üyesi teröristleri etkisiz hale getirmek amaçlı düzenlediği operasyona destek olmak ve milli birlik ve beraberliğimiz için Türk bayrağı dağıttık. Dörtyol Belediyesi olarak, daha önce Nusaybin ve Sur operasyonlarında olduğu gibi yine sınır hattında bulunan kahraman askerlerimiz için orada olacağız' açıklamasını yaptı.

Sosyal medya paylaşımlarına 4 gözaltı
Afrin operasyonuna yönelik sosyal medya paylaşımları da takip edilmeye devam ediliyor. Dörtyol´da 3, Erzin´de 1 kişi, sosyal medyadaki paylaşımları erekçe gösterilerek, polis tarafından gözaltına alındı ve haklarında işlem başlatıldı. Hassa krsalındaki ÖSD grupları da, Afrin bölgesinden Türkiye´ye geçtiği belirlenen 3 YPG´liyi yakalayarak, güvenlik güçlerine teslim etti. İskenderun´da da 1 Suriyeli, Afrin´deki YPG´lire destek verdiği gerekçesiyle gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ttuklandı.

´Bölgede devlet bütünlüğü oluşmadığından farklı devletler kurma çabası gösteriliyor´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, ´Zeytin Dalı´ operasyonu kapsamında, Hassa´nın sınırdaki mahallesi Haydarlar´da yöre sakinleriyle bir araya geldi ve bölge sakinleriyle birlikte Türk askeri için 6 kurban kesti. Kurbanlar, okunan dualar eşliğindemehmetçiğe gönderildi. Sınırda gazetecilere gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Savaş, 'Umuyoruz ki bu sıkıntı bir an önce son bulur. Terör odakları kurutuluncaya kadar ve ordumuz sınır ötesinde olduğu müddetçe bu konu ülkemizin sorunu olmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarımızın sağlam olması ve terör odaklarından kurtulması bizim için çok mühim bir konu. Suriye´nin toprak bütünlüğü ve devlet bütünlüğünün oluşması en büyük temennilerimizdendir. O bölgede devlet bütünlüğü oluşmadığından dolayı farklı devletler kurmak için çaba gösteriliyor. Bu durum hem ülkemiz için hem de diğer ülkeler adına tehlike oluşturuyor. Bizler ülkelerin bütünlüğünden yanayız. Devletimizin ordusu sınır ötesi savaşta iken, yanında olması gereken milletimizdir. Milletimizin unsurları da belediyeler sivil toplum örgütleri gibi kurum ve kuruluşlardır. Bizler de bu konuda üzerimize düşen görevi yapma gayretindeyiz' dedi.
Zeytin Dalı harekatı kapsamında Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki mükelleflerce verilmesi gereken bazı beyanname verme ve ödeme süreleri uzatıldı. Buna göre, 24 Ocak tarihine kadar verilmesi gereken KDV beyannamelerinin süresi 26 Şubat´a ve bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerini de 26 Şubat günü kadar uzatıldı.
Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu da sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, SGK´nın, Hassa, Reyhanlı, Kumlu, Altınözü, Kırıkhan ve Yayladağı ilçelerindeki sigortalılar ile işverenlerin 31 Ocak 2018 tarihinde ödenmesi gereken prim borçlarını, 28 Şubat tarihine kadar ödenebileceğini ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00