Tarhan: Biz de unutmayacağız

İş insanı Veysi Tarhan, Hatay Milletvekilliği için CHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.

SİYASET 15.03.2023 22:50:00 0
Tarhan: Biz de unutmayacağız

İskenderun CHP İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen toplantıda aday adaylığını açıklayan Tarhan, “Ben Veysi Tarhan olarak İskenderun’umuzun ve Hatay’ımızın yeniden inşası için yapılan ve yapılacak olan her türlü çalışmada bir nefer olarak görev alacağım” dedi.

Seçim sürecine depremin yarattığı yıkım ve yakıpların gölgesinde girildiğini ifade eden Tarhan, depremin ilk günlerinde yaşananları şöyle aktardı: “O acıyı yaşarken 3 gün yardım istedik, sesimizi duymadılar; çadır, battaniye, gıda istedik göndermediler. Bizi ilk günlerde soğukta ve açıkta bıraktılar. Çoğumuz enkaz altında soğuktan ve susuzluktan öldük. Onlar bize diyorlar ki, ‘biz not ediyoruz, unutmayacağız.’ Değerli kardeşlerim biz de unutmayacağız. 3 gün devleti yönetenlerin yaptığı başıboşluğu not ettik unutmayacağız. Bize çadır yerine malzeme yerine ticareti tercih edenleri unutmayacağız. Cenazelerimize kireç dökenleri unutmayacağız. Onların neyi unutmayacaklarını merak ediyorum. Ama biz devrimci bir gelenekten geliyoruz; eğer bizi tehdit ediyorlarsa idam sehpasında sandalyemizi devirecek kadar inançlıyız.”

İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, il ve ilçe yöneticileri ile Kadın Kollarının da katıldığı İskenderun İlçe örgütündeki toplantıda konuşan Tarhan, “Bu şehri yeniden yaratacağız” diyen Tarhan, bu yöndeki projelerde yer alarak Hatay’ın ve ülkenin inşasında yer alacağını kaydetti. Kendini ‘3 nesil CHP’ye yürek vermiş bir ailenin çocuğu’ olarak tanımlayan Tarhan, babasının 1946’da senatör adayı olduğunu, abilerinin milletvekilliği belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Tarhan, bugüne kadar parti içinde ‘bir nefer’ olarak çalıştığını kaydetti. Tarhan, “Ama bu sefer cumhuriyetimiz, ülkemiz tehlike altında. Memleketimizdeki aydınları göçe zorluyorlar. Onların yerine Afganları, Suriyelileri alıyorlar. Biz işte buna karşı çıkacağız. Uzun bir nefes, yolculuk gerekir. İnançlarımızla bu yanlışmara karşı mücadele etmek için sizlerden görev bekleyeceğim” diye konuştu.

İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da “Veysi Tarhan arkadaşımıza çıktığı bu zorlu meşakkatli yolda başarılar diliyorum. Kendisi zorluğu sever. Her zaman mücadeleci kimliğiyle tanınır. İnşallah istediği, arzu ettiği gibi bir neticeye ulaşır, biz de burada kendisini bağrımıza basarız. Hayırlı olsun” dedi.

Mansuroğlu: Geleceğimizin belirleneceği seçim

Türkiye’nin sıcak günlerden geçtiğini belirten Mansuroğlu, aday tanıtım toplantısından önce katılımcıları deprem ve devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuna davet etti. Mansuroğlu, deprem sonrasında gereğini yapmayanları eleştirerek 14 Mayıs seçiminin geçmiş dönem seçimlerinden daha büyük önem taşıdığını savundu. Mansuroğlu, “Bu geleceğimizle ilgili karar vereceğimiz, demokrasiden mi karanlıktan yana mı, çocuklarımızın geleceğini garanti altına alacağımız bir seçim. Bu seçimden sonra başka bir seçim yok! Ülkeyi idare eden zatlar ülkeyi karanlık bir uçuruma doğru götürüyorlar. Biz yurtseverler olarak buradayız. Bu ülkeyi terketmedik. Bu memleket bizim. Kirli emellerine engel olmak için son ferdine kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Tarhan: unutmayacağız

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19