Tarih yaklaştıkça tempo artıyor

24 Haziran seçimlerine katılacak siyasi partilerin milletvekili adayları seçim çalışmalarına devam ediyor. Pazar günü yapılacak seçimin tarihi yaklaştıkça, çalışmanın temposu da arttı.

GÜNCEL 20.06.2018 10:32:41 0
Tarih yaklaştıkça tempo artıyor

Akın Bodur

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, partisi AKP´nin seçim koordinasyon merkezi ve programları kapsamında ev toplantılarına katılıp, yaptığı esnaf ziyaretleri ile 24 Haziran seçimlerinin önemini anlattığını belirtti. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, seçim çalışmaları kapsamında Çay Mahallesinde esnafları ziyaret edip, seçimlerden için destek isteyen Dingil, şunları belirtti: “Seçim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Yaptığımız ev toplantıları, mahalle toplantıları, esnaf ziyaretlerinde hem AK Parti´ye hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a teveccühün arttığını görüyoruz. Vatandaşlarımız Türkiye üzerinde oynan oyunların farkında ve bu kirli oyunları bozmak için 24 Haziran´da sandığın önüne gelmesini bekliyor. Milletimiz kimlerin vatanı için mücadele ettiğini biliyor. Teşkilatımızın bizlere vermiş olduğu seçim çalışmalarına uygun hareket ediyoruz. Teşkilatımızın günlük seçim çalışmaları bittikten yine aynı gün içerisinde belirlemiş olduğumuz ev toplantıları, mahalle toplantıları ve kanaat önderleriyle toplantılarımızı yapıyoruz.'

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de, milletin dönüm noktası olarak nitelediği 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Hatay Şube Başkanı ve üyelerini ziyaret etti. Belediyeden yapılan açıklamada, Kimyeci´nin 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıkladığı seçim beyannamesi, hedefler ve Hükümetin icraatları hakkında bilgilendirmede bulundu' ifadesine yer verildi. Kimyeci, Derince ve Yaylacık Mahallesini de ziyaret etti.

SP adayı Çalışkan: Sizi en iyi kim temsil ederse ona oy verin
Saadet Partisi Hatay milletvekili adayı Necmettin Çalışkan, seçim çalışmasını Antakya´da sürdürdü. Antakya´da pazar yeri ve çarşı esnafı, Ayakkabıcılar Odası ve yerel medyayı ziyaret eden Saadet Partisi adayı Çalışkan, Narlıca mahallesinde de yöre sakinleriyle toplantıda buluştu. Çalışkan, “Bu seçimde milletvekili listelerine şöyle bakın, dürüst gördüğünüz, haktan ve haklıdan yana, en öcelikli sorunları dile getiren, rahat ulaşabileceğiniz ve sizden biri olarak, sizi en iyi kim temsil edeceğini düşünüyorsanız ona oy verin. Ülkenin yapılaşma, park bahçe gibi hizmetlerden önce işsizliği çözecek, çiftçiyi destekleyecek, ithalatı önleyecek, vergiyi düşürecek, öncelikli işlerin yapılması gerekiyor. Bunu maalesef bizden başka dillendiren yok. Biz, seçimi bir savaş gibi görmüyoruz. Bu ülke insanları bir birleriyle savaşması gibi bir şey düşünülemez. Seçimi savaş gibi görenlerin aksine diğer partileri rakip, onun dışında her görüşü ırkı mezhebi, zenginliklerimiz olarak görüp, kutuplaşmadan, kavga etmeden, birlik içerisinde yaşamayı ve sorunları ortak akıl ile çözmeyi amaçlıyoruz' dedi. Ziyaretlerde Saadet Partisi milletvekili adayları Atila Erol, Ayşegül Küçük, Uğur Ural ile partinin Hatay İl Başkanı Hamza Çalışkan da eşlik etti.

MHP adayları Altınözü´nde halkla buluştu
MHP Hatay milletvekili adayları, Altınözü´nde yöre sakinleriyle buluştu. MHP Altınözü İlçe Başkanı Adem Türk´ün de katıldığı etkinlikte, MHP´nin Altınözü´nde destan yazacağı belirtildi.
MHP Hatay milletvekili adayı Lütfi Kaşıkçı, Cumhur ittifakının bu milletin ve bu ümmetin kurtuluşunun tek anahtarı olduğunu söyledi. Kaşıkçı, “24 Haziran seçimlerinden sonra da Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli´nin birlikte yol yürümeleri, Altınözü´ndeki hem MHP´lileri hem de AK Partililerin talebidir. Bu seçim de hem Cumhur İttifakına hem de Altınözülü adayımız İbrahim Gül kardeşimize oylarınızı vereceksiniz, inşallah. Artık elimiz de güçlü. İki liderin beraber olmasıyla Türkiye güçlendi. Bu işin içerisinde fitne sokmaya çalışanlara da artık yeter deyin, tavrınızı koyun. Allah´ın izniyle İbrahim Gül kardeşimle sizlerin oylarınızla Türkiye Büyük Millet Meclisi´mize gidersek yıllardan beri kenara itilen, atılan bu ilçemizi 15 ilçe içerisinde en öne çıkarmakla için canımız, dişimizle mücadele edeceğimize söz veriyoruz' dedi ve Türkiye´nin terörle, FETÖ ile mücadelesine destek vereceklerini söyledi. MHP Hatay milletvekili adayı İbrahim Gül de Altınözlü bir vatandaş olarak her zaman ve her yerde kendi hemşehrisine sahip çıktığını bundan sonra da aynı şekilde Altınözü ve halkına sahip çıkacağının sözünü verdi. Gül, 'Çok önemli bir seçim sürecini yaşıyoruz. Cumhur ittifakını Türk milleti yaptı. 24 Haziranda sadece bizlere oy vermeyeceksiniz. O gün Türkiye Cumhuriyeti´nin istikbalini oylayacaksınız. O gün atılan her oy 15 Temmuz´da bu ülkede zulm eden, mermi atan ve ülkemizi bölüp parçalamak isteyenlere karşı bir Osmanlı tokadı olacak, inşallah. Çok çalışmalıyız, mücadele etmeliyiz. Altınözü´nün hizmetkârı olmaya adayız. Hatay´ın tüm ilçelerine baktığımız da en mağdur olan ilçemiz Altınözü´ diye konuştu.

VP adayları Dörtyol´da çalışma yaptı
Vatan Partisi Hatay milletvekili adayları Mustafa Bebek, Nejla Öncü, Emrah Koçak ve Ali Erdem Köz, Dörtyol´da pazar yerini gezip, bildirii dağıttı ve pazar esnafının sorunlarını dinledi. VP adayı Mustafa Bebek, 'Pazar yeri tenha. Bu, ekonominin ne durumda olduğunun göstergesi. Çözüm Vatan Partisi iktidarında. Bütün sistem partileri denendi, milletimizin Vatan Partisi´ne kulak vermesini ve bizi izlemesini istiyorum. Halkımız bize oy verir hükümet yaparsa, çözüm konusunda fikirlerimizi uygulama şansını yakalayacağız' dedi. VP adayı Nejla Öncü ise 'Doğu Perinçek başkanlığında kurulacak bir hükümet ile vatandaşın ve esnafımızın sorunlarını çözeceğiz' açıklamasını yaptı. VP adayı Ali Erdem Köz de barışın ve ekonominin çözümün partisinin cumhurbaşkanı adayı olan Perinçek´te olduğunu söyledi.

SP adayı Demir: İşsizliği, yatırımlarla önleyeceğiz
Saadet Partisi (SP) Hatay milletvekili adayı Abdullah Aydın Demir katıldığı bir radyo programında, Hatay ve Türkiye´de işsizliği önleyeceklerini, tarımı destekleyeceklerini ifade etti. SP adayı Demir, “İktidara gelirsek veya mecliste olursak hatta belediye başkanlığında da yapabileceğimiz dev proje ile bölgedeki işsizliğe, elde kalan, zarar eden ürünlere, çiftçiye, bölgedeki göçü önlemeye yönelik devlete bağlı kooperatif veya halka açık üretime dayalı fabrikalar kuracağız. Vatandaştan ürettiği mahsulünü memnun kalacağı yüksek rakamlarda alıp fabrikalarda paketleyip satışını gerçekleşeceğiz. Hayvancılıkta da bunu yapacağız, hayvan desteği ile beraber üretilen et ve süt ürünlerini kuracağımız bu fabrika kooperatif veya şirkete vatandaşı ortak edeceğiz. Böylece işsizlik ve dış göçü önlemeyle beraber üretime teşvik edecek, dışa bağımlılıktan kurtulacak, dışardan ithal etmemize gerek kalmayacak. Hem çiftçimiz kazanacak hem ülkemiz kalkınacak. Biz seçim öncesi vatandaşa al sana kömür, makarna demeyeceğiz' değerlendirmesini yaptı.

CHP´li Güzelmansur, ziyaretlerini sürdürdü
CHP Hatay milletvekili adayı Mehmet Güzelmansur, 24 Haziran seçimleri kapsamında Defne´nin Tavla, Hancağız ve Yeniçağ mahallelerinin yanı sıra Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanlığı, Rum Ortodoks Kilisesi ve Medeniyetler Evi´ni ziyaret etti. 24 Haziran seçimlerinin Hatay için çok önemli olduğunu belirten Güzelmansur, “Vatandaşlarımızın ve mahallelerimizin sorunlarını iyi tespit ettik. Başta eğitim olmak üzere, ekonomi, tarım, sanayi ve bunlara benzer her alanda yaşanan tüm sorunları çözmek için çözüm önerilerimizi hazırladık. İyi bir kadro ile işbaşına geleceğiz. Üreten bir Türkiye´yi vatandaşlarımıza sunacağız. Birlikte daha güçlü olarak kazanacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımızın coşkusu bizlere daha fazla sorumluluk yüklüyor. 24 Haziran seçimleri eski seçimlere hiç benzemeyecek. Umutları yeniden yeşertmek için, birlikte daha güçlü olmak için, emekten ve emekçiden yana olmak için, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daim olması için, Medeniyetimizin daim olması için Hatay´da ve Türkiye´de yaşanan sıkıntılara milletimiz ´artık tamam´ diyerek kararını vermiş olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Cumhurbaşkanlığı´nda ve Millet İttifakı´nda yer alan CHP iktidarında işbaşına geldiğimizde Hatay´ın tüm sıkıntı ve sorunlarını çözeceğim” dedi.

/resimler/2018-6/20/1036443733670.jpg


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00