Tarihi binalar CHP´nin takibinde

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediyesi´nin AKP´li yönetiminin belediye mülklerini vergi borcuna karşılık maliyete belediye meclisinden aldığı devretme yetkisinde gereken ne varsa onu yapacaklarını söyledi.

SİYASET 27.08.2019 11:22:33 0
Tarihi binalar CHP´nin takibinde

Akın Bodur/İskenderun

 İskenderun Belediye Meclisi CHP Grubunun bazı üyelerini de katıldığı basın toplantısında konuşan Mansuroğlu, bir soru üzerine 'Yapılması gereken ne varsa onu yapacağız' dedi.

CHP: İskenderun´a bahar gelmedi
Yaşadığımız yer olan İskenderun´un kent halkı için özel ve anlamlı bir yeri olduğunu anlatan Mansuroğlu, kentte kardeşlik, barış ve huzurun korunması için parti olarak yapması gerekenleri yapmayı sürdüreceklerini söyledi. 31 Mart yerel seçimleriyle ülkenin birçok yerine ´baharın geldiği´ni, İstanbul´da da baharın 23 Haziran seçimlerinde gelirken, İskenderun´a baharın gelmediğini belirten Mansuroğlu, sosyal demokratların belediyeleri siyasetin aracı olarak değil, insana hizmet ve yaşamı kolaylaştırma aracı olarak gördüğünü ifade etti. İskenderun belediyesinin AKP´li yönetimini eleştiren CHP ilçe başkanı Mansuroğlu, 'Çok iddialı geldiler ve biz de İskenderun´un faydasına yapılacak her türlü projeye destek vereceğimizi söyledi. Ama son günlerdeki icraatları gösteriyor ki, gelen gideni aratıyor. Belediyenin mal varlığını, her tarafı haraç-mezat satmaya, elden çıkarmaya çalışıyorlar. İskenderun için faydalı olacak projeleri destekleriz derken, bu memleketi sattıracağız demedik. Borçların karşılığında mülkleri maliyeye devrediyoruz anlaşını bıraksınlar. Biz daha önce benzer örneklerde oraların nerelere, kimlere gittiğini ok iyi biliyoruz. Birileri kalemini, onurunu, kişiliğini satarcasına; İskenderun´a faydası olmayacak hiçbir projeye bizim destek vermemizi beklemesin. Bunu asla yapmayacağız. Belediyenin görevi var olan varlıklarını elden çıkartmak değil, aksine çoğaltmaktır. Kente yeni alanlar kazandırmaktır' diye konuştu. Belediye yönetiminin partisi AKP´nin iktidarda olduğunu, belediye başkanının abisinin de varlık fonunda bulunduğunu ifade eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, 'Vatandaşı mağdur edecek hiçbir projeye ´evet´ demeyeceğiz' dedi. Belediye meclisinin CHP grubunun kararlarını grup kararıyla aldıklarını ve bunu da yazılı olarak imza altına aldıklarını belirten Mansuroğlu, kavga ve kaos ortamı yaratmaya çalışmadıklarını ama memleket konusunda net ve kararlı olduklarını ifade etti.
Gece yarısı dolar kuru üzerinde yaşanan hareketliliği eleştiren ve 'Yarım saatte kur oynamasından ötürü kimler karlı çıktı? Bu haram paralar kimlerin cebine girdi' diyen Mansuroğlu, hükümeti kadına yönelik şiddet ve cinayete karşı da yasal düzenleme yapmaya davet etti. Koalisyonla yönetilen ülkede ekonomik sıkıntı ne zaman gündeme gelse, AKP-MHP koalisyonunun gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade eden CHP´li Mansuroğlu, iktidarın dış politikasını da eleştirdi ve ´sıfır sorun´un ´sıfır ilişkiye´ dönüştüğünü söyledi.
Basın toplantısında konuşan İskenderun belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu da 31 mart seçimleri sonrası meclisin 8 toplantı yaptığını, Temmuz ve Ağustos aylarındaki toplantılarında AKP´li yönetimin belediye mülklerinin taksitlendirilmiş vergi borçlarının ödenmesi için maliyeye devredilmesine çalıştığını söyledi. İskenderun´da halk adına belediyenin sahip olduğu belediye binası, tarihi binalar, iskele, alt yapı, kanalizasyon gibi birçok şeyin sosyal demokrat belediye yönetimleri tarafından kente kazandırıldığını anlatan Mutlu, 'Biç hukuksuz hiçbir karara evet demeyeceğiz ve bu kararları ferdi olarak da almıyoruz' dedi. İskenderun Belediyesinin AKP´li yönetiminin kent halkının değerli mülklerini borç karşılığı olarak maliyeye devir yöntemiyle elden çıkarmak istediğini anlatan Mutlu, 'Bu yolla elden çıkıyor ve sonrasını kimse göremiyor. Maliye, hiçbir dönemde vergi borcu var diye hiçbir belediyenin mal varlığına el koymadı, haciz getirmedi. Ülkede bunun örneği yok. Ama ´borç var´ denilerek mülklerin devredilmesine kalkışılıyor. Borç karşılığı devir etmek yerine niye oraları sosyal tesis, butik otel, müze, gençlik merkezi yapmıyoruz? Kime satılacağı belki şimdiden belli ama önce belediyenin elinden çıkarılması gerekiyor' diye konuştu. Mutlu, Belen´in Güzelyayla (Soğukoluk) mahallesinde bulunan 15 dönüm içerisinde bulunan tarihi manastır için de, 'Oraya kimlerin ´metruk bina´ dediğini, kimlerin ´yıkım kararı´ verdiğini ve kimlerin talip olduğunu biliyoruz ama yeri geldiğinde bunu toplumla paylaşacağız' diye konuştu. Belediye Meclisinin CHP´li üyesi Bülent Kırmızıoğlu da valiliğe çalışma ofisi ve MEM´e tahsis edilen iki binanın tahsisinin kısaltılamsı için mecliste konuştuklarını ama bu önerilerinin kabul görmediğini söyledi. Bir soru üzerine CHP´li Mansuroğlu, tahsislerin iptali, borç karşılığı mülklerin devrine onay veren meclis kararlarının iptali ile konunun yargıya taşınmasına ilişkin meclise önerge vermeyi meclis gurubunda konuşup, değerlendireceklerini de belirtti.


"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00