Tarihi eser çıkarsa süre uzayacak

Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arası trafiğe kapatılarak keşif kazısının başlatıldığı battı-çıktı projesinin bir hizmet olduğunu ve vatandaşın az da olsa zahmet çekeceğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil

4.07.2017 11:38:39 0
Tarihi eser çıkarsa süre uzayacak

Burak Milli/İskenderun

Battı Çıktı Projesi´nin süreçleriyle ilgili kamuoyuna yönelik gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını hatırlatan Başkan Dingil, dün yapılan İskenderun Belediye Meclisi´nin Temmuz ayının ilk oturumunda, keşif kazısının ardından başlayacak çalışmanın tarihi esere rastlanmaz ise hızla tamamlanacağını söyledi. Dingil, 'İnşallah bir tarihi eser çıkmazda biran önce biter. Çıkarsa da hayli gecikme olur deniliyor” diye konuştu. 

Feyezan Kanalı üstündeki köprünün olduğu bölgede tarihi kale ve liman kalıntılarının da yeraldığını hatırlatan Dingil, “Yani köprünü olduğu bölge bir kale ve limandı. Hatta hala yıkıntıları var. Köprünün yanında inşallah birşey çıkmaz. Biran önce bitmesini biz de istiyoruz. Tabi değişik görüşler ileri sürüldü. Herkes kendine göre bir çözüm bulmuştu iyileştirme yönünden. Yoksa kimse engel olmaya çalışmadı. Bir haftadır büyükşehir ile bizim zabıtalar toplantı yapıyor yol konusunda. Ne kadar kağıt üzerinde yapılsa da uygulamada hayli zorluklar çıkacak, buna katlanacağız. İnşallah biran önce biter diyoruz' dedi.

Meclis´ten ‘battı-çıktı´ teşekkürü
AKP Grup Başkan Vekili Abid Erol da, İskenderun´da yapımı başlayan battı-çıktı projesini hatırlatarak emeği geçenlere teşekkür etti. Bu tür projelerin gerçekleşmesiyle şehir halkının bazı sıkıntıları yaşayabileceğine dikkat çeken Erol, ulaşım problemlerinin olmaması adına takip ve çözümlerin üretilmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında TOKİ projesi hakkında bilgilendirmede isteyen Erol, Cumhuriyet Meydanı´na yapılan saat kulesi için teşekkür etti.

MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da konuşmasında sivri sinek ve haşereyle mücadelenin daha önce yapılması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında battı-çıktı projesine de değinen Yavuz, geçtiğimiz günlerde meclis salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında çalışmanın eski bir meclis üyesi tarafından yapılarak dağıtılmasından rahatsız olduklarını söyledi. Yavuz, şöyle devam etti: 'Bizim belediyemiz bünyesindeki başkan yardımcılarının bununla ilgili çalışmalar yapıp size sunmaları daha hoş ve güzel olacaktır. Köprülere gelince, 7 aydır Meydan Mahallesi halkı ve 49 Evler dolmuş hattı oradan rahatsız. Geçen yağmurda yine kıl payı bir faciadan dönüldü diye düşünüyoruz ama bu durum devam ediyor. Dolmuşların geçtiği toprak yol hemen çökebilir. Bayram döneminde çok zorluk çekildi ve vatandaş isyan etti.” Yavuz, 2 oturumda da Karayolları arazisiyle ilgili sorularına yanıt alamadığını belirterek, süreçle ilgili bilgi istedi.

Mesci´den üyelere kavun ikramı
Gündemsiz ve 15 dakika gecikmeyle toplanan Meclis´te AKP´li Üye ve İskenderun Kırıkhan Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Osman Mesci, üyelerine kavun ikramında bulundu. Meclisin bundan sonraki toplantısının 1 Ağustos´ta yapılması kararlaştırıldı.


VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00