Tarım alanları da yanıyor

İskenderun´da 0,3 hektar orman, Samandağ´da 15 dönüm zeytinlik yok oldu

2.09.2018 09:59:29 0
Tarım alanları da yanıyor

Akın Bodur/İskenderun

Hatay´da ormanlar ile tarım alanları yanmaya ve yöredeki orman miktarı oranı her yangında biraz daha fazla azamaya devam ediyor. İskenderun´da orman, Samandağ´da da tarım arazileri yandı.

İskenderun´da orman yangını
İskenderun LimakPort karşısındaki ormanlık alanda önceki gün akşam üstü çıkan orman yangınına havadan 1 helikopter, karadan da 2 arazöz, 1 su tankı ve 1 ilk yadım ekikibi ile müdahale edildi. Yangına erken müdahalelenin yapılsanın kısa sürede sonmesine yol açtığı, beldirildi. 0,3 hektarlık ormanlık alanın yandığı yangınının, piknikçi ateşinden çıktığı üzerinde duruluyor.

Samandağ´da zeytinlik alan yandı
Samandağ´da ise dün sabah zeytinlik alanda yangın çıktı. Yangına Hatay Büyükşehir İtfaiyesi müdahale ederken, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de havadan 1 helikopter ve karadan 1 timle itfaiyeye destek verdi. Yangında, seki şeklindeki alanlar ile makilik alanın zarar göndüğü öğrenildi. Çıkan yangında 15 dönüm tarım alanı yok oldu. Bir saatte kontrol altına alınan yangının, Samandağ´ın Asi Nehri kenarında ve kırsal alanında bulunan Yeşilyazı-Aknehir bölgesinde yaşandığı belirtildi.
Hatay´ın da sorumluluk alanında bulunduğu Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, orman yangınlarına karşı 70 ayrı noktada teyakkuz halinde bulunduklarını, ekiplerin sürekli görev başında olduğunu ve kara ve havadan keşifler yaparken, zaman zaman belediyelerin alanına giren yangınlarda da itfaiyeyeye destek verdiklerini ifade etti.
Hatay´da Kurban Bayramı tatili sürecinde Hassa bölgesi, Altınözü, Dörtyol, Antakya, Belen, Altınözü, Defne, Yayladağı kırsalı ve Samandağ´ının Çevlik yöresinde 10 ayrı orman yangınının yaşandığı Hatay´da, bayramın son günü ve cumartesi de Samandağ ile Altınözü´nde orman yangını yaşanmıştı. Antakya´nın kırsalındaki Kisecik mahallesinde ve Kisecik radar mevkiine yakın bir alanda çıkan orman yangınını, 37 saatte kontrol altına alınmış ve sadece Kisecik´te 20 hektarlık ormanlık alan yanmıştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00