Tarım arazisinde ´dolu incelemesi´

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz´da etkili olan dolu yağışının ekinlere ve tarıma verdiği zararı yerinde inceledi.

GÜNCEL 11.01.2019 10:08:27 0
Tarım arazisinde ´dolu incelemesi´

İskenderun/SES

 Belediye Meclisi üyeleri, başkan yardımcıları ve belediyenin müdürlerinin de katıldığı incelemede, etkili olan dolu yağışında zarar gören tarım ürünlerini gören ve üreticilerle sohbet eden Culha, tarım arazilerini kısa sürede beyaza bürüyen dolu yağışında ekili alanların zarar gördüğünü ifade etti. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, arazilerde ve bahçelerde hasar tespitinin devam ettiğini ifade eden Culha, dolu yağışının sebze ve tarım arazilerine zarar verdiğini, çiftçilerin mağdur olduğunu ve zarar gören çiftçiler için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
Culha, dolu yağışına ilişkin yazılı yaptığı açıklamasında da şunlara yer vrerdi: 'İlçede gerçekleşen yoğun dolu yağışı ne yazık ki topraktaki ve dallardaki mahsule zarar vermiş, zaten zor günler geçiren çiftçilerimizi ve bizleri üzmüştür. Doğal afet olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğümüz dolu yağışı sonrasında bugün çiftçi hemşerilerimizle birlikte yaptığımız değerlendrmede, özellikle tarladaki maydanoz ve ağaçlardaki limonun dolu yağışından etkilendiğini, bir kısmında rekolte ve kalite düşüklüğüne yol açarken, bir kısım mahsulü ise tamamen kullanılmaz hale getirdiğini üzülerek gözlemledik. Bu aşamada ilgili kurumlarımızın yerinde gerekli hasar tespitlerini yaparak, çiftçilerimizin zararını tanzim etmesi konusunda ivedilikle bir çalışma başlatmalarını, zirai kredi ödemelerinin ertelenmesini, faizsiz kredi desteği ve zarar gören mahsulün değerlendirilmesi gibi konularda ivedilikle harekete geçmeleri yönünde çağrımızı yapıyoruz. Konu ile ilgili tüm kurumların sahada yapacakları her çalışmada belediyenin yardıma hazır olduğunu kendilerine bildiriyoruz. Milletvekillerimizle de istişare ederek, gerekirse konuyu meclis gündemine taşıyarak, gerekli yardımların çiftçilerimize ulaşmasını sağlamak adına çalışmalarımızı başlattık. Halk arasında tarsim olarak bilinen, tarım sigortalarının rehabilite edilerek çiftçilerimizin kullanabileceği bir formata kavuşturulması yönünde gerekli çalışmaların yapılmasını ve yaşanan doğal afet neticesinde zarar gören çiftçilerimize sosyal devlet ilkesi gereği devletimiz tarafından yardım eli uzatılması konusunda takipçisi olacağız.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23