Tarım çalışanları ‘yasak dışı´

Şanverdi, girişiminin olumlu sonuçlandığını bildirdi; Tarım Bakanlığı muafiyeti duyurdu, Hatay Valiliği hangi tarımsal faaliyetler olduğunu açıkladı...

EKONOMI 16.04.2020 19:41:14 0
Tarım çalışanları ‘yasak dışı´

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi 17-19 Nisan tarihlerinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağında çiftçilere ve hayvancılıkla uğraşanlara kolaylıklar sağlanması hususundaki taleplerinin Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından karşılıksız bırakılmadığını belirtti.

Milletvekili Şanverdi, bölgemizde soğan, çilek hasadının yanısıra seyreltme ve fidan dikiminin günübirlik yapılmasının gereğine dikkat çekerek, hem tarım Orman Bakanı Pakdemirli´den hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´dan çifaçiler ile hayvancılıkla uğraşanların yasaktan muaf tutulmalarını talep ettiklerini ifade ederek bu yöndeki talepleri ile ilgili gerekli düzenlemenin yapıldığını bildirdi. Şanverdi, gıda tedarikinde ya da tarım ve hayvancılık sektöründeki üretimde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için bir dizi önlem alındığını, tarımsal ve hayvansal faaliyetlerde bulunan çiftçiler, üreticiler ve gıda sektörü çalışanlarının sokağa çıkma yasağından muaf tutulan gruba dahil edildiğini kaydetti. Gıda, tarım ve hayvancılık sektöründeki çalışmalarla ilgili herhangi bir sıkıntı olması halinde Mülki Amirlere (Kaymakamlık, Valilik, Tarım ve Orman İl, ilçe Müdürlükleri) başvuru yapılabilecek.

Bakanlıktan ‘muafiyet´ duyurusu

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan duyuruda sokağa çıkma yasağının dışında kalan gruplar şöyle açıklandı:
-Reyon ömrü kısa olan ve hızlı bozulan et, balık, meyve, süt ve süt ürünleri) grupların ünitelerinde çalışanlar ile un ve makarna sektöründe çalışanlar, hafta sonu üretimlerine devam edebileceklerdir.
-Pazar akşamı saat 18.00´dan sonra haller ve marketlerin depoları, mal kabul üniteleri açık olacak. buralarda çalışanlar, iş yerlerine ulaşımda sorun yaşamayacaklar.
-Veteriner hekimlerimiz ve hekimlerimize ait klinik, poliklinik, hastaneler ve veterinerlik hizmeti veren özel kuruluşlar ve çalışanları,
-Tarım ve hayvancılık üretimindeki çiftçilerimiz,
Aynı şekilde, mevsimlik işçilerimizin koordinasyonu il valilerimize verilmiştir.

/resimler/2020-4/16/1946176874186.jpg


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00