'Tarım topraklarının korunması gerekir'

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kullanılan belediye hizmet binasının 1970´li yıllarda zamanın şartlarında deniz kumu ile yapılmış bir bina olduğunu ve yapılan testlerle depreme dayanıksız yapı olarak tespit edilmesi üzerine yen

1.08.2018 11:07:35 0

Akın Bodur/Samandağ

Samandağ nüfusunun 40 binden 120 bine ulaştığını anlatan Nehir, kentte yapılan çalışmalar ve farklı konulara ilişkin değerlendirmede bulundu. Yeni belediye binasının ihityaca cevap verebilecek, geniş otoparkı olan, erişiminin kolay olduğu, vatandaşa hizmet üretmek bakımından her ayrınıtının düşünüldüğü modern bir bina olacağını ifade eden Nehir, yeni hizmet binasının kente yakışacak bir şekilde dönüştürmeye çalışıldığını, halkın hizmetine sunulması için çalıştıklarını belirtti. Yıl sonu itibariyle yeni belediye binasının görünür bir hale geleceğini belirtti. Kentin tarım ve turizm potansiyeline sahip olduğunu ve tarım topraklarının korunması gerektiğini anlatan Samandağ Belediye Başkanı Nehir, toplu konutların hem tarım alanlarının korunması hem de iyi bir kalitede ucuza konut üretilmesi bakımından, orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını amaçladıklarını söyledi. Toplu konutların otopark, çocuk oyun alanları, güvenliği ve bir çok avantajıyla daha cazip olduğu için tercih edildiğini, ikinci etap toplu konutların yüzde 60-70 oranında tamamlandığını da belirten Nehir, büyükşehir yasasının yerelin hizmete ulaşımını zorlaştırdığını, gelişmiş ülkelerde yerel yönetimlerin güçlendirildiğini ülkemizde de böyle bir planlamanın olması gerektiğini kaydetti. Dünyanın bir çok medeni ülkesinde belediyelere güvenlik dışında bir çok yetki ve imkan verdiğini de belirten Nehir, 'Gelişmiş ülkelerde sağlık, eğitim, ulaşım yetkilerinin yerel yönetimlere yetkiler verildi. Bu modelin ülke çapında uygulanması halinde daha halkın hizmete erişiminin daha kolay olacak. İlçe belediyelerinin yetkilerinin tekrar düzenlenip yeterli bütçe ve yetki verilmesi halinde arzu edilen hızda, standarlarda hizmetlere erişimin kolay olacağına inanıyorum' değerlendirmesini yaptı.
Çöp konteynerlerinin düzenli bir şekilde temizlenip, dezenfekte edildiğini, haşere ve uçkunla mücadelenin bilimsel veriler ışığında başarılı olabileceğini ifade eden Nehir, iyi, doğru insan yetiştirmenin asli görevleri olduğunu söyledi.

Kentin cadde ve sokaklarına yeni isim
Nehir, Samandağ Belediye Meclisi tarafından, halkın talepleri doğrultusunda sokak, cadde, meydan, bulvar adlandırmaları yapıldığını da anımsattı. Nehir, 12 Eylül dönemi Devlet Başkanı Kenan Evren´in adını taşıyan sokağın adını da “Ahmet Arif Sokağı” şeklinde, “Yavuz Sokağı” ismini de “Suadiye Sokağı” olarak değiştirdildiğini belirtti. Buna göre Samandağ´da sokak, cadde, meydan, bulvarlarda değiştirilen isimler şöyle: Çiğdede mahallesi Deniz Sitesi Hz. Hızır mevkiindeki alan; Hz. Hızır Parkı, Çiğdede mahallesi Uğur Mumcu Caddesi´ndeki Park; Uğur Mumcu Parkı, Çiğdede mahallesi Sivas Şehitleri Caddesi´ndeki Park; Türkan Saylan Parkı, Cumhuriyet mahallesindeki Park; Ahmet Atakan Parkı, Tomruksuyu mahallesi eski Belediye yanındaki Park; Barış Parkı, Çanakoluk mahallesi dere kenarındaki Park; Kardeşlik Parkı, Sutaşı mahallesi Şen Sokak´taki Park; Aziz Nesin Parkı, Sutaşı mahallesi Çalı Sokak´taki Park; Orhan Veli Parkı, Şükrü Kanatlı mahallesi Dil Okulu önündeki Park; Kemal Kılıçdaroğlu Parkı, Şükrü Kanatlı mahallesi basketbol oyun alanı; Rıfat Ilgaz Oyun Alanı, Atatürk mahallesi Özen Sokak´taki Park; Can Yücel Parkı, Atatürk mahallesi Yavuz Sokak´taki Park; Meryem Cabir Parkı, Uzunbağ mahallesindeki Park; Bahriye Üçok Parkı, Mağaracık mahallesi Soğuksu Caddesi´ndeki Park; Yaşar Kemal Parkı, Kapısuyu mahallesi Çevlik sahil yolundaki park; Nazım Hikmet Parkı, Ataköy mahallesi girişindeki Park; Ahmet Arif Parkı, Tekebaşı mahallesi İnönü Caddesi´ndeki park; İsmet İnönü Parkı, Yaylıca Mahallesi´ndeki park; Ahmet Yiğit ile Deniz mahallesi 19. Sokak´taki park, Bülent Ecevit Parkı.


Anahtar Kelimeler: Mithat Nehir

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22