Tarım alanına yerleşkeyi sordu

Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, Hatay’da konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla el konulma kararı verilen taşınmazlar arasında ekili tarım alanlarının da yer almasını TBMM gündemine taşıdı.

SİYASET 23.03.2023 20:44:00 0
Tarım alanına yerleşkeyi sordu

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yazılı cevaplandırılması talebiyle 7 soru yönelten Samandağlı HDP Milletvekili Oruç, Hatay Valiliği’nin 18 Mart 2023 tarihli onayı ile depremzedelerin barınma ihtiyaçlarına yönelik konteyner kent alanları oluşturulması amacıyla bazı parsellerde geçici el koyma kararının, depremin ardından bölgede yaşamını sürdürme mücadelesi veren Hataylıları gelecekleri konusunda ciddi şekilde kaygılandırdığını belirtti.

TBMM Başkanlığına verdiği önergesinde Milletvekili Oruç, Bakan Kirişçi’ye şu soruları yöneltti: “Listede yer alan taşınmazlara ‘bedeli idarece bilahare ödenmek üzere’ geçici olarak el konulması kararı deprem mağdurlarını bir kez daha mağdur etmek anlamına gelmiyor mu? Söz konusu bedeller ne zaman ödenecektir? Hatay’da konteyner kent alanları kurmak için ilgili Bakanlıkla birlikte önceden belirlenen afet alanları yok mudur? Listede yer alan parseller arasında ekili tarım alanlarının da yer alması olağan mıdır? Depremzede çiftçilere haber dahi verilmeden tarım alanlarına beton döküldüğü iddiası doğru mudur? Hataylı çiftçinin elinde kalan tek geçim kaynağı olan ürünleri ne olacaktır? O arazide bir daha ekim nasıl yapılabilecektir? Bölgede tarımı, üretimi ve hayvancılığı sürdürebilmek için Hataylı üreticilere yönelik teşvik edici-destekleyici özel çalışmalarınız olacak mıdır?”


Anahtar Kelimeler: Tarım alanına yerleşkeyi sordu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19