Tartışmalı ‘dönüşüm´ü Yayman da gündemine aldı

Antakya Belediyesi tarafından sürdürülen, şikayetler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin Kasım ayındaki ziyaretindeki şikayetler ve gözlemleri üzerine talimatı doğrultusunda yenilenen kentsel dönüşüm projesini, bu

SİYASET 31.05.2018 11:07:55 0
Tartışmalı ‘dönüşüm´ü Yayman da gündemine aldı

İskenderun/SES

Yayman, “Kentsel dönüşümde vatandaşın istek ve tercihi dikkate alınacak” dedi.
Kentsel dönüşüm ile gündeme gelen Emek Mahallesi sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Hüseyin Yayman, kentsel dönüşümün Antakya için bir zorunluluk olduğunu, dönüşüm ve değişimde vatandaşın isteklerini dikkate alacaklarını söyledi. Merkez İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan ve Milletvekili adayı Cengiz Yıldız´ın da eşlik ettiği ziyarette Yayman, Hatay´ın birinci derece deprem bölgesinde bulunduğuna dikkat çekti, 350 bin metrekarelik alanda yaklaşık bin 390 konutun yenilenmesinin planlandığını hatırlattı.
Kentsel dönüşümü Antakya için yenilik olarak değil, zorunluluk olarak gördüklerini belirten Hüseyin Yayman, “Hatay genelinde iki binli yılların başına kadar yapılan binalarda deniz kumu kullanılmış, deniz kumu içerisindeki tuz inşaat demirlerinde zamanla tahribata yol açıyor bu da bir çok binanın risk altında olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Antakya Belediye´nin hazırladığı proje ile Antakya için çok önemli bir adım atıldığını belirten Yayman, proje ile birlikte vatandaşların sosyal donatıları ve yaşam kalitesi yüksek konutlarda ikamet edeceklerini söyledi.
Kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Yayman, şunları ifade etti: “Biz siyaseti toplum için yapan, toplum yararını gözeten insanlarız. Antakya Belediye Başkanımız İsmail Kimyeci, Hatay´ın en büyük kanayan yarasına neşter vurmak için bir adım attı. Tabi zaman zaman eksiklikler, sorunlar çıkabilir. Sayın Kimyeci ve ekibi yoğun bir şekilde çalışıyor. Hükumetimiz de projeyi yakından takip ediyor. Vatandaşımızın istek ve talepleri bizim için emirdir.”
Hatırlanacağı gibi Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, hükümetin desteğiyle 200 milyon lira, kentsel dönüşümde kullanmak üzere Antakya Belediyesi´ne kredi tahsis edildiğini, kamulaştırma dahil projeye toplam 261 milyon lira bütçe ayrıldığını açıklamıştı


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00