'Taşa hayat verenler” projesi

Defne Belediyesi, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hatay Valiliği tarafından desteklenen “Taşa hayat verenler” adlı projesinin kapanışı düzenlenen kokteyle yapıldı.

GÜNCEL 28.12.2018 10:51:24 0

Antakya/SES

 Hatay Kültür Merkezi´nde düzenlenen etkinliğe Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Gülistan, Mustafa Kemal Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Banu Özdilek, Taşa Hayat Verenler Proje Öğretmeni Mutia Keremoğlu, taş ustası Ahmet Bostancı ve muhtarlar da katıldı.
Törende, arkeolojik olarak taşın serüvenini anlatan MKÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özdilek, Hatay ve Defne´nin bu alanda çok değerli bir bölgede olduğunu ifade etti ve bu kıymete sahip çıkan, tanıtanlara teşekkür etti. Proje eğitmeni Mutia Keremoğlu ve taş ustası Bostancı; da, kaybolmaya yüz tutmuş taş işlemeciliği mesleğinin yaşatılması adına çaba sarf edenlere teşekkür ettiklerini belirtti. SODES destekli 'Taşa hayat verenler' projesiyle kaybolan meslekleri yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Yaman, 'Unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması amacı ile hayata geçirdiğimiz projelerimizle güzel ve etkili işlere imza attığımızı düşünüyorum. İpekçilik ve İpek Böcekçiliği mesleğinin yeniden hayat bulmasını sağladığımız örnek ‘Koza Evi´ projemizden sonra ‘Taşa Hayat Verenler´ projemiz ile de taş işlemeciliği mesleğini yaşatıyoruz' dedi. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde vatandaşın ekonomisine katkı sağlayacak bu tür projeleri önemsediklerini anlatan ve kursu bitirenlere sertifikalarını veren Yaman, şu değerlendirmede bulundu: 'Düzenleyeceğimiz bir sergi ile 65 kursiyerimizin, taş işlemeciliği sanatının tüm inceliklerini öğrenerek ortaya çıkardıkları ürünlerini satışa sunup ekonomilerine katkı sunmayı planlıyoruz. Taş işlemeciliği mesleğinin yaygınlaştırılması ve süreklilik kazanması amacı ile Taş İşleme Atölyemiz bundan sonra da bu mesleği öğrenmek, öğretmek isteyen herkese açık olacak. Hem sanatsal yönü geliştiren hem de ekonomiye katkı sağlayan bu tür projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.'


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00