Taşeron işçisi sendikalaşıyor

Seçim öncesinde iktidarın taşeron işçilerin kamuda kadroya alınması sözüyle başlayan ancak günümüze kadar gerçekleşmeyen beklentiye karşın, taşeron işçilerin sendikal örgütlülüğüyle ilgili ilk adım Hatay´da atılıyor.

20.07.2017 10:52:58 0
Taşeron işçisi sendikalaşıyor

 DİSK´e bağlı Genel-İş sendikası ile Samandağ belediye tarafından ortak yürütülen çalışma ile taşeron işçilerin sendikal örgütlenmesinin önü açılacak.

Taşeron işçilerin sendikalaşma süreci ile ilgili Disk Genel iş Sendikası yönetimi ile Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, çalışanların da katıldığı toplantıda bir araya geldi. 300 işçiyi ilgilendiren konunun değerlendirildiği toplandı Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı salonunda yapıldı.

Disk Genel-İş Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, taşeron işçi tanımının 2003 yılında yapılan düzenlemeyle literatüre girdiğini, 2005 yılında da belediyelere kadro düzenlemesi getirilerek kadrolu işçi istihdamında kısıtlamaya gidildiğini hatırlattı. Son seçimde iktidarın taşeron işçisine verdiği sözü tutmamakla eleştiren Güleryüz, “Geçen bu 15 yıllık AKP iktidarından bugüne baktığınızda kamu kurum ve kuruluşlarında bir milyona yakın taşeron işçisi çalışmaktadır. Ve bunun yaklaşık yarısı da belediyelerde yerel yönetimlerde hastanelerde çalışmaktadır. İşte bizim sendikamız Genel-İş, özellikle taşeron işçilerinin örgütlendiği bir sendika olarak anılmaktadır. Biz bunu çok önemsiyoruz. Yıllar öncesinden bu tehlikeyi ve gidişatı gördük. Bu iktidar özellikle çalışma konusunda yalancı bir iktidar, neden öyle söylüyorum? Çünkü seçimlerden önce taşeron işçilerini kadroya alacağız sözünü yayan ve taşeron işçilerinin oyunu alıp iktidara geldikten sonra taşeron işçisiyle ilgili bir şey yapmamış. O zaman bu iktidar yalancı bir iktidardır.değerli arkadaşlarım taşeron sistemiyle ilgili bütün yapılan eylemlerin başını biz çekmişizdir.değerli arkadaşlarım sendikamız tam 55 yaşında onurlu bir geçmişi aydınlık bir geleceği olan bir sendikadır. Bizim bütün genel başkanlarımız özellikle eski genel başkanımız kemal Türker ve sonrakiler hepsi büyük bedeller ödemiştir. Hatay´da Samandağ´da aydınlık geleceği örmeye bu gün başlayacağız.Hak ve özgürlüklerde bir adım atacağız.Ve bu süreçte en çok ihtiyaç duyduğumuz demokrasi mücadelesini de Samandağ´dan başlatacağız.Bunu birlikte yapacağız. Başka çaremiz başka yolumuz yok” diye konuştu.

Nehir: Taşeron işçinin sendikalaşması yeni bir süreç
Taşeron işçilerin sendikalaşmasının Türkiye´de yeni bir süreç olduğunu ifade eden Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de taşeron işçilere seslenerek şöyle konuştu: “Biz dünyanın değişiminin dönüşümünün emekte, emekçide olduğuna inanan bir siyasi anlayıştayız. Bugüne kadar her zaman sendikayı bilgilendirdik, ortak tutumlar aldık. 2009 yerel seçimlerinde seçilmeden önce verdiğimizi sözleri yerine getirerek işçilerin 14 trilyonluk alacağını ödedik. Zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri olmayanlar değişimi dönüşümü gerçekleştirir. Bu değişimin öncülüğünü yapacak asıl kitle sizsiniz. Bugüne kadar en cesur adımlar bu sendika tarafından atıldı. En cesur söylemler bu sendika tarafından geliştirildi. Sendikal haklar sizin toplumsal yaşantınıza katkı sunacaktır. Bundan sonra sendika çatısı altında daha ekonomik, sosyal anlamda her anlamda önemli kazanımlar elde edeceğinize inanıyoruz.”

Berkyürek: Çalışma Samandağ´dan başlatıldı
Genel İş Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek de sendika olarak sn 2 yıl taşeron işçilerine sözleşme yapabilme hakkının verilmesiyle birlikte yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Samandağ Belediyesi´nde çalışan taşeron işçileriyle çalışma yürüttüklerini ve son bir yıldır bu konuda yoğunlaştıklarını anlatan Yusuf Berkyürek, şunları ifade etti: “Disk Genel İş sendikası , Türkiye genelinde tüm belediyelerde ve hastanelerde yani hizmet işi formuna giren bütün işçilerimizin özellikle taşeron işçilerimizin örgütlenme sürecini ve toplu sözleşme hakkından faydalanması için son 3 yıldır özellikle son 2 yıldır taşeron işçilerinin sözleşme yapabilme hakkının verilmesiyle beraber yoğun bir çalışmaya girdik. Bu çalışma kapsamında 1 yıldır Samandağ belediyesindeki taşeron işçileriyle çalışmaları başlattık. Bugün itibariyle son noktayı koyduk.Son bir toplantı yapıyoruz bu toplantıya belediye başkanımızda katıldı. Özellikle Samandağ belediyesiyle bu işleri yürütmeyi şöyle önemsiyoruz. Belediye geçmişten bugüne çok ciddi sorunlar yaşadı. Yavaş yavaş Samandağ halkına arzu ettiği şekilde bir hizmet verebilen bir durumda artık ve biz bu güne kadar işçilerin alacaklarının ödenmesi örgütlenmesi için işçinin emeğine emeğinin ödenmesi açısından gerçekten Samandağ belediye başkanı Mithat Nehir´e teşekkür ediyoruz.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22