Taşeron işçiye sözleşme görüşmesi

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve sendika yöneticileri Arsuz ve Defne belediyelerini ziyaret ederek belediye başkanlarıyla taşerona kadro verilmesi, bundan sonraki süreci ve sendikal haklar hak

EKONOMI 7.04.2018 11:19:13 0
Taşeron işçiye sözleşme görüşmesi

Sadet Berkyürek/İskenderun
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Sendika Araştırma Daire Başkanı Mehmet Güleryüz, Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek ve sendika yöneticilerinin Arsuz Belediye başkanı Nazım Culha ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman´ı ayrı ayrı ziyaret etti. Ziyarette, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya alınan taşeron işçilerin sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesi hakkı ile ilgili görüşmelerde bulunuldu.

Beko: Kadro beklentimizin altında
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, taşeron işçisine kadro verilirken belediyelerde, belediye şirketlerine giriş verildiğine dikkat çekerek, bu konudaki uygulamanın beklentilerinin altında kaldığını söyledi. Beko, “Bu durumda aslında adaletsizlik oldu, külliye, mit, iç işleri, TSK gibi yerlere kadro verildi. Ama ÇAYKUR, hastanenler, belediyeler vs. gibi yerlere kadro gelmedi. Yani tam anlamıyla bir kadro gelmedi. Herkese kadro verilseydi daha iyi olurdu. Ama buda bir gelişmedir. Taşeronun ortadan kalkması iyi oldu” diye konuştu.

Culha: Önceliğimiz çalışanlar oldu
Arsuz belediye Başkanı Nazım Culha da görüşmede süreçle ilgili bilgi vererek, 2014 yılında göreve geldiklerinde hem kendilerinden önceki belde belediyelerinde görev alan hem de kendilerinden sonra göreve başlayan tüm işçilerin işine devam ettiğini belirtti. Culha, şunları ifade etti: “Geldiğimiz günden beri önceliğimiz her zaman personelimiz oldu. Onların maaşları, sigorta primlerini hiç geciktirmedik, zamanında ödedik. Çok rahat mıyız hayır, ama inşallah önümüzdeki süreç içerisinde bu durum değişir ve büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerine daha iyi imkânlar, daha iyi bütçeler verilir. Biz taşeron işçi olarak 127 kişinin başvurusunu aldık. Bu başvuruların 123´ü taşeron kadroya alındı. Geriye kalan 4 kişiden 3´ü emeklilik ile ilgili hak sahibi biri ise 4 Aralık 2017´den sonra işe başladığı için alınamadı.”

Yaman: Emekçinin yanındayız
Defne Belediyesine yapılan ziyarete teşekkür eden Yaman da, emekçilerin alın terine duyduğu saygı ile her zaman yanlarında olacağını ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57