Taşeron işçiyle ilk toplu sözleşme

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, taşerondan kadroya geçen işçileriyle toplu sözleşme imzalayan Akdeniz bölgesindeki ilk belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

EKONOMI 5.04.2018 11:21:01 0
Taşeron işçiyle ilk toplu sözleşme

Sadet Berkyürek/SES
696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin, belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi statüsüne alınmasını kapsayan süreci tamamlayan Samandağ Belediyesi´nde taşerondan kadroya geçen belediye çalışanlarıyla toplu sözleşme imzaladı. İmza törenine DİSK´in Genel Başkanı Kani Beko ve Genel İş Sendikası´nın üst düzey yönetimi de katıldı.
Samandağ Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme Yeni Çarşı salonunda gerçekleştirildi. Çalışanlar belediye hizmet binasından salona ellerinde pankartlarla yürüdü. Törene Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko,Disk Genel İş Araştırma Dairesi Başkanı  Mehmet  Güleryüz, DİSK Genel İş Hatay Şube Temsilcisi Yusuf Berkyürek, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu da katıldı.

Beko: Tüm taşerona kadro verilinceye…
DİSK´in genel Başkanı Kani Beko, törende yaptığı konuşmada taşeron sistemine yönelik DİSK ve bağlı Genel İş Sendikası´nın yürüttüğü mücadeleye dikkat çekti. Beko, “Bu günlere geldiğimizde ben gerçekten Türkiye´de sayıları 3 milyona varan gerçekten ülkemizin kanayan bir yarası olan bu taşeronluk sistemi konusunda önce işçi emekçi arkadaşlarımızın mücadelesi ve daha sonra tabiî ki belediye başkanlarının buradaki katkıları, temsilci kardeşlerimin, şube başkanlarımın ve Genel İş Sendikası´nın verdiği emek küçümsenemez. Biz bu mücadeleyi burada bırakmayacağız Türkiyedeki tüm taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro alıncaya kadar bedeli ne olursa olsun mücadele edeceğiz, mücadele edeceğiz, mücadele edeceğiz” dedi.
Genel İş Sendikası Araştırma Daire Başkanı  Mehmet Güleryüz de taşeron sistemine karşı sendika olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdiği konuşmasında yönel yönetimlerin bu konudaki katkısına dikkat çekti. Güleryüz, Belediye Başkanı Mithat Nehir´in işçinin yanında yer alan ve sendikal  hak ve özgürlüklerden yana tavrına işaret etti.

Berkyürek: Tarihsel bir öneme sahip
Sözleşmenin tarihi önemi olduğunu vurgulayan sendikanın Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek de bunun Hatay´da ilk olma özelliği taşıdığını söyledi. Berkyürek, “Ülkemiz toplu sözleşme hakkının çok az olduğu bir ülkedir. Bunun burada imzalanması takdir edilecek bir davranıştır. Bizler her zaman birlikte olmayı tercih ettik. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, önümüzde 2019 seçimleri var. Karşımızda şimdiye kadar tüm gücüyle emeğin üzerine giden bir iktidar var buna karşı hep birlikte olmalıyız” diye konuştu.

Nehir: TİS imzalayan ilk belediyeyiz
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, taşerondan kadroya geçen işçileriyle toplu sözleşme imzalayan Akdeniz bölgesindeki ilk belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Nehir, “Çünkü emeğin en yüce değer olduğuna inanıyoruz” ifadesine yer verdi. Nehir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Taşeron işçilerimize her zaman en yüksek ücretin verilmesi hususunda çabalarımız olmuştur. Bugün itibariyle ülkemiz farklı bir sürece girdi. Taşeron işçilerin sendikalaşması, toplu sözleşme ve diğer  hakların uygulanması  süreci başladı. Biz hiç zaman kaybetmeden sizlerin emeğinizin hakkını almanız için adımlar attık. Taşerondan kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesi imzalayan Akdeniz bölgesindeki  ilk belediye olduk. Belki de ülke genelinde birkaç belediyeden birisiyiz. Yaşadığımız kenti, yaşadığımız dünyayı değiştirmek bizlerin, sizlerin, işçi emekçilerin ellerinde olacaktır. Biz emeğe, emekçiye yürekten inanıyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04