Taşerondan kadroya geçenlere toplu sözleşme

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, taşerondan kadroya geçen belediye çalışanlarıyla toplu sözleşme imzaladı. Belediye hizmet binasından önünden Yeni çarşı salonuna kadar 'Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun; Emek en yüce değer

GÜNCEL 9.04.2018 10:19:39 0
Taşerondan kadroya geçenlere toplu sözleşme

Samandağ/SES

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel İş Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, Genel İş Hatay Şube Temsilcisi Yusuf Berkyürek, CHP Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu´nun da katıldığı törende, kadroya alınan işçilere yönelik toplu sözleşmeye imza atıldı.
İmza törenirde konuşan Beko, 'Türkiye´de sayıları 3 milyona varan, ülkemizin kanayan bir yarası olan bu taşeronluk sistemi konusunda önce işçi emekçi arkadaşlarımızın mücadelesi ve daha sonra tabiî ki belediye başkanlarının buradaki katkıları, temsilci kardeşlerimin, şube başkanlarımın ve genel iş sendikasının verdiği emek küçümsenemez. Bu mücaleyi buarada bırakmayacağız Türkiyedeki tüm taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro alıncaya kadar bedeli ne olursa olsun mücadele edeceğiz' dedi.
Samandağ Belediye Başkanı Nehir ise, taşerondan kadroya geçen işçileriyle toplu sözleşme imzalayan Akdeniz Bölgesindeki ilk belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Törende döneminde yapılan belediye çalışmalarını da anlatan Nehir, 'Seçim meydanlarında verdiğim sözü yerine getirerek 14 trilyonluk alacaklarınızı ödedim. Düzenli maaş ödemeleri yapıldı. Her zaman emeğin en yüce değer olduğuna inandım, bu inançla çalıştım. Alınterinizi kutsal bildim. O günden bugüne sizlerle çalıştık, emek ettik, birlikte ürettik, birlikte çalıştık, birlikte başardık. İlçemizin kangrenleşen sorunlarını çözmek için birlikte yola çıktık, çıktığımız yolda sizlerle yol arkadaşı olmaktan,yoldaş olmaktan her zaman onur duydum. Bende bir işçiyim, emekçiyim. Sizlerden biriyim. Alınterinin ne olduğunu, emeğin emekçinin ne olduğunu iyi bilirim. Emekçi, işçi dostu tutum almanın manevi değerini iyi bilirim. Hep beraber bu yolda sizlerle yürümeyi sürdüreceğim. Bugün itibariyle ülkemiz farklı bir sürece girdi. Taşeron işçilerin sendikalaşması, toplu sözleşme ve diğer hakların uygulanması süreci başladı. Biz hiç zaman kaybetmeden sizlerin emeğinizin hakkını almanız için adımlar attık. Taşerondan kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesi imzalayan Akdeniz bölgesindeki ilk belediye olduk. Belki de ülke genelinde birkaç belediyeden birisiyiz. Yaşadığımız kenti, yaşadığımız dünyayı değiştirmek bizlerin, sizlerin, işçi emekçilerin ellerinde olacaktır. Sendikal haklar sizin toplumsal yaşantınıza katkı sunacaktır. Toplu sözleşmeler alın terimizin karşılığını alma noktasında çok önemlidir. Siyasi düşünceniz ne olursa olsun, herkes emekten yana, hukukun üstünlüğünden yana, demokrasiden yana taraf olmak zorundadır. Bizim ekmek kavgamız demokrasi kavgasıdır. Laik, çağdaş, demokratik hukuk devletini savunma kavgasıdır.T oplu iş sözleşmeler bu amaca giden yolda önemli bir yer teşkil ediyor. İnsanca bir yaşamı sağlayacak bir ücret, sosyal hak taleplerini barındırıyor. Türkiye´nin en iyi toplu sözleşmelerinden birine imza atıyoruz' dedi ve Beko´ya plaket verdi. Törende, Güleryüz ile Yusuf Berkyürek´e de plaket verildi.
Genel- İş Hatay Şube Başkanı Berkyürek de şunları söyledi: 'Bu sözleşmenin Hatay´daki belediyelerde ilk sözleşme olması münasebetiyle tarihsel bir anlam taşımaktadır. Ülkemiz, toplu sözleşme hakkının çok az olduğu bir ülkedir. Bunun burada imzalanması takdir edilecek bir davranış. Bizler her zaman birlikte olmayı tecih ettik. Türkiye zor bir süreçten geçiyor, önümüzde 2019 seçimleri var. Karşımızda şimdiye kadar tüm gücüyle emeğin üzerine giden bir iktidar var buna karşı hep birlikte olmalıyız.'
CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu da, 'Emek uygarlık tarihi boyunca insanın eşya ile olan ilişkisini, insanın insanla ilişkisini belirleyen temel dinamik olmuştur. Emeksiz hiç bir şeyin anlamı yoktur, kıymeti yoktur. Bir şeyi değerli kılan insan ilişkilerinde de, herhangi bir eşyaya verilen değerde de tamamen emektir. Emek olmadan yaşamın hiçbir anlamı olmaz. Çocuğunuzu severken, çocuğunuzu neden seversiniz, çünkü ona çok büyük emek sarf edersiniz. Güzel dostluklar, eşinizi, aşkınızı, Sevdiğinizi severken bile bunu anlamlı kılan emektir. İnsanın doğayla ilişkisi, tarım, doğa verdiğiniz emeklerle anlam kazanır ve onun için çok değerlidir. Dolayısıyla hayatın başlangıcı, hayatın kendisidir emek. İşte bunun idrakında olan belediyemizin bu anlamlı günü bir başka güzel' diye konuştu.
İşçiler, tören sonrası aileleriyle birlikte canlı müzik eşliğinde eğlendi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23