Taşerondan kadroya geçenlere toplu sözleşme

Defne Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin, belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi statüsünde kadroya alınması sonrası Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

GÜNCEL 10.07.2018 10:25:22 0
Taşerondan kadroya geçenlere toplu sözleşme

İskenderun/SES

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile birlikte Türkiye´de Toplu İş Sözleşmesi imzalayan ilk belediye olduğunu belirten Defne Belediyesi ve Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme, işçilerin katılımıyla imzalandı.
Defne Belediyesi Turunçlu Tören Alanı´ndaki imza törene, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sendikası Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Şube Sekreteri Emin Doğruel, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Def-Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kuş da katıldı.
Topluiş sözleşmesi töreninde konuşan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Çalışkan, 'Bir ilke imza atan Defne Belediyesi ile yaptığımız toplu sözleşme ile emekçi işçilerimizin alın terlerinin sonuna kadar savunucusu olmaya devam edeceğiz. Emeğimiz, alın terimiz, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için mücadelemizi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz. Yaşamı farklı değerlendirsek bile bir arada olmaya, örgütlülüğe ihtiyacımız var. Bugün bu tablo, ortak yönümüz emek ile bu kutsal çatı altında hep birlikte olduğumuzun göstergesidir. Bu tabloda emeği geçen herkese teşekkür ederiz' dedi.
Belediye çalışanları ile büyük bir aile olduklarını anlatan Defne Belediye Başkanı Yaman da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Sadece ülkemizde değil tüm dünyada; yaşama dair tüm değerleri koruyacak, demokratik yaşam mücadelesini her alanda sahiplenecek tek sigorta emektir. Defne; emeklerimizin karşılığını imza attığı ilklerle, rekortmenlikleri, şampiyonlukları ile öylesine içselleştirdi ki, bununla hem heyecanlanıyor hem de gurur duyuyorum. Taşerondan belediye şirketine alınan işçilerle Türkiye´de yapılan ilk Toplu İş Sözleşmesi´dir. Kararnamelerle, OHAL´lerle yönetiliyor da olsak, biz bu uygulamanın bütün imkânlarını kullanıp değerli emekçi kardeşlerimize verebileceğimiz katkılar konusunda çalışmalar yaptık. Nihayet toplu iş sözleşmesini Genel-İş Sendikası Şube Başkanı ve yönetimi ile olgunlaştırıp bugünkü haline getirdik. Bu örgütlülüğün, beraberliğin devamlılığı ile omuz omuza vererek buna benzer nice sorunları aşacağımıza, daha aydınlık daha güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum.”
Duval-zurna ile işçilerin halay çektiği imzalanan toplu iş sözleşmesinde konuşan Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Berkyürek de imzalanan toplu iş sözleşmesinin uzun soluklu bir çalışmanın finali değil, başlangıcı olduğunu ifade etti. Türkiye´de yapılan ilk toplu sözleşme olduğunu belirten Berkyürek, “Bugünkü şartlarda toplu sözleşme düzenine sahip olabilmenin ayrıcalık olduğu bir dönemde, bunun kıymetini bilen Defne´yi layık olduğu yere taşıyacağız' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57