Taşkının bilançosu ortaya çıkmaya başladı

İskenderun’da deniz taşkınında etkilenen bölgede olası sağlık sorunlarına karşı ‘süper klorlama’ işlemi uygulanıyor.

HATAY 29.11.2023 18:37:00 0
Taşkının bilançosu ortaya çıkmaya başladı

AFAD’tan yapılan paylaşımda İskenderun’da deniz taşması sonucunda meydana gelen su baskınlarına yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini bildirildi.

AFAD gönüllülerinin ev ve işyerlerinde temizlik çalışmalarını sürdürdüğü bölgede kolon pompa ile saatte 4 bin tonluk su deşarjı ile deniz suyu tahliye ediliyor. AFAD’ın paylaşımında olası sağlık sorunlarına karşı selden etkilenen noktalarda süper klorlama işlemi uygulandığı da kaydedildi.  

AFAD paylaşımında kentte deniz taşması sonucunda meydana gelen su baskınlarına karşı 20 kurumdan 1480 görevli, 300’den fazla AFAD gönüllüsü, 335 iş makinesi ve ekipmanın görev aldığı ifade edildi. Kızılay’ın, 8 bin adet öğün kahvaltı, öğle ve akşam yemeği ikramı yaptığı kaydedilen aynı açıklamada su baskınları nedeniyle mahsur kalan 219 kişi ekipler tarafından tahliye edildi.

Deniz seviyesinin yükselmesi sebebiyle sahil yolu trafiğe kapalı durumda olup çalışmalar devam ediyor.

Taşkın sahil kesiminde büyük tahribat yarattı, moloz taşları sahile vurdu. Atatürk Bulvarının tamamı, Yenişehir, Çay Mahallelerinde Beş Temmuz Caddesi, Mareşal Çakmak, Ulucami Caddeleri su altında kalmıştı.

Önceki gün sabah saatlerinde çarşı merkezine kurumlara ve işyerlerine gelen vatandaşlar, suyla kaplı cadde-sokakların sular altında kalması nedeniyle çalıştıkları yere ulaşamadı. Elektrik kesintisi nedeniyle de çarşı merkezinde birçok esnaf darabalarını açmak için yardım çağırdı. Birçok kurum ve kuruluşta çalışan de işyerlerine giremedi. İki gün süren çalışmalar ve hava şartlarının iyileşmesiyle sular sahil yoluna kadar çekildi. Sahil yolu bugün de araç trafiğine kapalı tutuldu.

Gün boyu kısmi olarak elektriğin verildiği ve kepenklerin açıldığı bölgedeki işyerlerinde yaşanan hasarın da boyutları ortaya çıkmaya başladı. Taşkından etkilenen ürünler tahliye edilirken temizlik çalışmaları AFAD gönüllülerinin de desteğiyle sürdürüldü. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19