Taşocakları için önlem istediler

CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Av. Erdem Harmaoğlu: Tahribata karşı doğanın yanındayız

İSKENDERUN 14.06.2020 00:50:00 0
Taşocakları için önlem istediler

Amanoslarda taşocaklarının yarattığı tahribat ve çevre soruna bu kez Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Gençlik Kolları dikkat çekti, sorumlular göreve davet edildi.

Modernevler Mahallesi´nden taşocağı yolunda gerçekleştirilen ve CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri ve kadın yollarının da destek verdiği basın açıklamasında Gençlik Kolları İlçe Başkanı Av. Harmaoğlu, taşocaklarının çevreye verdiği zararlara dikkat çekti. Harmaoğlu, “Bugün sadece burada bulunan taş ocağı ile ilgili değil, kentimizde bulunan bütün taş ocaklarına yönelik ses yükseltmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Maalesef ki taş ve kum ocaklarının yer altı ve yer üstü kaynaklarımıza, kentin estetiğine ve kentin bitkisel örtüsüne ciddi zararlar verdiği aşikardır” dedi.

Sadece kent estetiği veya bitki örtüsünün zarar görmediğini, zaman zaman ocaklarda kullanılan patlayıcıların ciddi şekilde gürültü kirliliğine neden olduğunu, yerleşim yerlerine yakın oturanların yoğun şikayetleri bulunduğunu kaydeden Harmaoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kentimizde bulunan birçok taş ocağının faaliyette olması sebebiyle dağlarımıza verdiği zararlar da hepimizin malumudur. Sadece şehir merkezinden bakıldığında bile kolayca görülebilen bu tahribat, adeta dağlarımızı küçültmüştür. Taş ve kum ocaklarının yarattığı aşırı tozlanma, tarımsal ürün kaybı ve iş makinelerinin mahallelerimizde yarattığı problemler de ciddi bir sorundur. Bu konuda bazı muhtarlarımızın da yoğun şikayetleri olduğu gibi, iş makinelerinin mahalle aralarında yarattığı karmaşa ve kirlilik sebebiyle birçok hemşehrimiz de şikayetlerini dile getirmiştir. Bitkilerin ve tüketilmek için üretilen tarımsal ürünlerin aşırı tozlanması, özellikle iş makinelerinin mahalle aralarında yarattığı kargaşa, betonlar üzerinde oluşan kalıcı hasarlar ve kent estetiğinin bozulması hepimizin ortak sorunudur. Söz konusu ocaklarla ilgili gerekli önlem ve tedbirlerin alınması ise devletin Anayasal bir ödevidir. Bu sebeple buradan bir kez daha önlem ve tedbirlerin alınması için tüm sorumlulara çağrı yapıyor, tahribata karşı doğanın yanındayız diyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04