TBMM Heyeti yardımları inceledi

TBMM Dilekçe Komisyonu Genel Kurulu tarafından ihtiyaç sahiplerine yardım yapılması amacıyla kurulan Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu üyeleri toplantılarını Antakya´d

7.07.2017 17:41:36 0
TBMM Heyeti yardımları inceledi

Üyeler, Hatay´da Suriyeli göçmenleri de kapsayan sosyal yardımlar ve gıda bankacılığı ile ilgili sunumların ardından yerinde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaretin ardından Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Valilik Tayfur sökmen salonunda ilgili kurumların gıda bankacılığı ve Hatay uygulamaların değerlendirildiği toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Satır, Dilekçe Komisyonu´nun TBMM´nin denetim faaliyeti yapan önemli bir komisyonu olduğunu söyledi. Satır, Hatay´da toplanmalarının nedenini ise şöyle açıkladı: “Yerinde incelemelerde önce Gaziantep´ten başladık. Eskişehir´e gittik. Üçüncü olarak da dün Adana´da biraz çalıştık. Bugün de Hatay´dayız. Hatay, Suriyeli misafirlerimizin çok yoğun bulunduğu ve hiçbir sosyal krizin yaşanmadığı bir ilimiz. Birazdan yapacağımız toplantıda Hatay´da sosyal yardımların ve gıda bankacılığının neler olduğunu ve bugüne kadar neler yapıldığını dinleyeceğiz. Sonra da yerinde incelemeler yapacağız.´´

Başvuru kuruluşu sağladı
Satır, çalışmalarla ilgili ise şu bilgiyi verdi: “Dilekçe Komisyonu´muzda vatandaşlarımızdan gelen dilekçeleri inceliyoruz. Eğer onlar üzerinde çalışma yapılması gerekiyorsa çalışma ve alt komisyon grupları kuruyoruz. Komisyonumuza Türkiye´deki israf, gıda bankacılığı, gıda bankacılığının dünyadaki örneklerinin araştırılması ile ilgili birkaç dilekçe gelmişti. Bunlar üzerinde gerekli incelemeleri yaptık ve bir alt komisyon kurulmasına karar verdik.”

İhtiyaç sahipleriyle yardımseverleri buluşturuluyor
Gıda Bankacılığı hakkında da bilgilendirmede bulunan Satır, adının sadece gıdayı kapsamasına karşın uygulamanın yardım bankacılığı olduğunu kaydetti. İhtiyaç sahipleriyle işletme, dernek ve vakıflar arasında bir köprü de oluşturduklarını aktaran Satır, şöyle konuştu: “İşletmelerin stoklarında bulunan gıda, yakacak ve temizlik maddelerinden son kullanma tarihi yaklaşmış olan, paketleme veya üretim hatası bulunan, ihracat ve ihtiyaç fazlası gibi sebeplerden dolayı değerini kaybeden veya zayi olacak maddelerin ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasını sağlayan işletmeler, dernek ve vakıflar arasında bir köprü oluşturan bir organizasyondur. Bu uygulama ile hem israf önlenmekte hem de ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçları giderilmektedir.” Satır, nihai hedefin ise ihtiyaç sahiplerinin destek politikalarının sonunda istihdama yöneltilmeleri olduğunu vurguladı.

Destek vergi muafiyeti kapsamında
Gıda bankacılığı araştırma alt komisyonu olarak önce TBMM´de incelemeler yaptıklarını, dünyadaki örneklerini incelemek üzere ilgili bakanlıkları davet ettiklerini de sözlerine ekleyen Satır, mevzuat araştırmasında gıda bankacılığına destek veren şirketlerin ve iş yerlerinin vergi muafiyetleri ile ilgili yasal düzenleme ve uygulamadaki örneklerini de araştırdıklarını kaydetti. Mali müşavirler ve muhasebecilerle de toplandıklarını, gıda bankacılığı konusunda dini ritüellerle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan bilgi alındığını söyledi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00