‘Tehlikeli maddeler´ bilgilendirmesi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası 14. Meslek Grubu üyeleri ile ilgili meslek mensuplarına ‘tehlikeli maddeler´le ilgili bilgilendirme toplantısı yaptığı belirtildi.

İSKENDERUN 26.01.2018 17:05:11 0
‘Tehlikeli maddeler´ bilgilendirmesi

Berkay Arıkan/İskenderun

Toplantıda konuşan İTSO üyesi Remzi Gökhan Kazak, '03.08.2017 tarih ve 63089 sayılı tehlikeli madde faaliyet belgesi (TMFB) düzenlenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmeliğin 5. maddesine göre tehlikeli maddeler, bir takvim yılı içerisinde 50 ton ve üstü miktarda işlem yapan, dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan, tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisidir. Bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmeler Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadır. Bu kapsamda hizmet alması gereken sektörler arasında da, hastaneler, tıp merkezleri, diyaliz merkezleri, tarım kredi kooperatifleri, maden ocakları, kimyasal ürün üretim tesisleri, beton santralleri, akaryakıt istasyonları, 50 ton ve üzeri tehlikeli madde ile iştigal eden işletmlerin yer alıyor. Tehlikeli madde ile iştigal eden işletmelerde, iş sağlığı ve iş güvenliği ölçümleri, aydınlatma ve gaz ölçümleri iş yeri ortamı gürültü ölçümleri, dozimetrik gürültü ve toz ölçümleri, termal konfor ve toz ölçümleri yer almakta' değerlendirmesini yaptı.
Odanın üyesi olan ve Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Hatay Şube Başkanı Doğan Erten de, 'Tehlikeli maddeler ile iştigal eden akaryakıt işletmeleri, tüp satanlar bu gibi işlerde faaliyet gösteren işletmelere yönelik gerekli düzenlemelerin yapılması içi çaba sarf ediyoruz. Ayrıca Petrol İş Sendikası olarak da ilgili yasayı ve gerekli düzenlemeleri beklemekteyiz. Petrol Yasasıyla, LPG Yasası Nisan´da değişecek. Bu gibi konulara yönelik düzenlemelerin yapılması için el birliği ile hareket etmemiz, kenetlenmemiz lazım' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00