´Tek adam´ rejimini yıkmak seçimle mümkün

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, 24 Haziran´da yapılacak Cumhurbaşkanı ve TBMM 27. dönem milletvekili seçimi içalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

SİYASET 13.06.2018 10:46:30 0
´Tek adam´ rejimini yıkmak seçimle mümkün

Akın Bodur

Kentin Turunçlu, Gümüşgöze, Değirmenyolu, Bostancık, Samankaya, Armutlu, Akdeniz mahallelerinde yapılan seçim çalışmalarına katıldığını ifade eden Yaman, “Küskünlüğün, hesaplaşmanın zamanı değil. Gün, ülkemize ve ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutlara karşı bir olma birlik olma günüdür' dedi ve herkesi bir arada olmaya davet etti. ´Tek adam´ rejimini yıkmanın bu seçimle mümkün olacağını ve herkesin oy kullanması gerektiğine belirten Yaman, “Çocuklarımızın geleceğini, eğitim sistemimizi, sağlık sistemimizi, ekonomimizi gerçekten düşünen birer vatansever olarak, ülkenin koruyucusu olarak bizlere çok görev düşmektedir. Bu seçimi rehavete kapılmadan 24 Haziran´a kadar canla başla çalışmayı sürdürmeliyiz. İleride çocuklarımıza kendi geleceklerini korumak adına seçime sahip çıktığımızı söyleyebilmek çok büyük bir onurdur. Gelecek nesillerimize; ‘Türkiye´yi 70-80 öncesinin karanlık dönemine, hükümranlığa geri götürmek istediler, ama biz ciddi bir şekilde mücadele ettik, emek sarf ettik ve bunu önledik´ diyebilmeliyiz. Gençleri, kadınları, özel bireyleri önemseyen; iş, aş, özgürlük temelinde hareket eden, yurt içinden yurt dışına itibarlaştıran, kimsenin ötekileştirilmediği, herkesin kendini mutlu ve eşit hissettiği bir yönetime ihtiyacımız var. Bu yüzden ülkemizin, vatanımızın, vatandaşlarımızın aydınlık geleceği, özgürlüğü ve barışı için ´artık tamam´ diyoruz. Demokrasi için 24 Haziran´da hepimiz sandıklarımızın başında olacağız' dedi.

AKP´li Özel: Yeni dönemde, hizmetlerin ve yatırımlar planlanacak
AKP Genel Sekreter Yardımcısı ve Hatay milletvekili adayı Abdulkadir Özel, 16 yılda çok seçim atlattıklarını ve her seferinde edeple, hizmetle, icraatla halkın huzurunuza geldiklerini ifade etti. Partisi AKP´nin İskenderun´un Denizciler mahallesindeki seçim bürosunun açılışıda konuşan Özel, 'İskenderun´a, Hatay´a hizmet etme felsefemizi iki kelime ile ifade edeceğim. Bizler sizlere ölümüne ölümüne hizmetkâr olmaya geldik' dedi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, AKP İlçe Başkanı Bestami Bilgili,´nin de katıldığı açılışta konuşan Özel, şöyle konuştu: 'AK Parti milletimizin partisidir ve milletimizin ta kendisidir. Bu partiyi siz kendi ellerinizle kurdunuz. 14 Ağustos 2001´de liderimizin önderliğinde bu partinin sadece tabelasını astık. Bu parti milletin istikbali, milletin huzuru ve refahı için çalışıyor. Eecdadımıza layık olmaya çalışıyor, onlardan aldığımız mirası yaşatmaya çalışıyor. Yeni dönem; üretime dayalı, büyümeye dayalı, hizmetlerin ve yatırımların planlandığı ve bu planlama doğrultusunda İskenderun´un da daha iyi bir pay alacağı dönem olacaktır” diye konuştu.

CHP´li Şahin: Her seçimde aynı taahhütte bulunuyorlar
CHP Hatay milletvekili adayı Suzan Şahin de 16 yılldır mevcut iktidardaki partinin gençler, kadınlar, yaşlılar, engelliler, emekli ve öğrenciye bir çok vaadde bulunduğunu, işçi, esnaf, çiftçiye bütün seçimlerde aynı taahhütlerde bulunmasına rağmen bir seçim sonrasına yerine getirmediğini söyledi. İskenderun, Belen ve Payas bölgesinde seçim ziyaretlerinde bulunan Şahin, 'Bu seçimde de bir daha aynı taahhütte bulundu. Samimi değil. Sürekli kandırılıyoruz. Zam, faiz , dolar artıyor, gelirimiz düşüyor. CHP sayesinde askeri ücret zorla 1.600 seviyelerine geldi. Bizim sayemizde taşerondan kadro konusu açıldı. Onu da yanmul yunbul öylesine yaptılar ve taşerondan kadroya geçirdi ama ne sosyal hakları var, ne sendikal hakları var, ne yemek parası var ne fazla mesaisi, ne de ücreti arttı' diye konuştu.

SP´li Çalışkan: halktan kopuk olanlardan sonuç elde etmek zor
Saadet Partisi Hatay milletvekili adayları 24 Haziran seçim temposunu hızlandırdı. SP adayları Necmettin Çalışkan, Mustafa Eğe, Atila Erol, Fatih Dökmeci, partinin Hatay İl Başkanı Hamza Çalışkan ile birlikte Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği ile esnaf ziyaretinde bulundu, Kırıkhan ve Altınözü´nde taziye ziyaretleri ve Hatay Yardımlaşma Derneği´ni ziyaret ederek ihtiyaç sahibi aileler ve Suriyelilere iftar için dağıtılacak paketleme çalışmasına katıldı. Ziyaretlerde konuşan SP adayı Necmettin Çalışkan, 'Hatay sahipsiz. Hatay´ın iyi şekilde Ankara´da temsil edilmesi gerekiyor. Sadece genel başkanın referansına sırtına dayayarak ortaya çıkan ama halktan kopuk, Hatay´da yaşamamış, ikametgâhı dahi olmayan adaylardan sonuç elde etmek zordur. Önemli olan Ankara´da iş takip edecek halktan birilerine, hemen ulaşabileceği, halkın sorunlarını hızlıca çözecek adaylara ihtiyaç var. Bendeniz seçildiğim takdirde bugün olduğu gibi halkın içinde olmayı kendime bir görev addediyor, huzurlarınızda bunu taahhüt ediyorum” dedi.

MHP´li Kaşıkçı çalışmasını sürdürüyor
MHP Hatay milletvekili adayı Lütfi Kaşıkçı da seçim çalışmalarını hızlandırdı. MHP adayı Kaşıkçı, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçim çalışmasını partisi MHP´nin Hatay il başkanı Murat Adal, Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı, partisinin ilçe başkanları ve ülkü ocakları ile milletvekili adaylarıyla birlikte sürdürüyor.

AKP´li Türkoğlu: Memleket sorunları masa başında çözülmez
Hatay Milletvekili ve AKP adayı Hacı Bayram Türkoğlu da seçim ziyaretleri kapsamında Dörtyol Küçük Sanayi Sitesi esnafını gezdi, Yeşiltepe mahalle sakinleriyle biraraya geldi. AKP Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şehri Macit, AKP Dörtyol İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Ergül, AKP Dörtyol İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Perçin´in de eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan Türkoğlu, esnafla empati yaptıklarını ifade etti. Türkoğlu, 'Memleketle ilgili her mesele, bizim meselemizdir. Memleket meselesi, masa başında değil; Dağlarda, yaylalarda, ovalarda, denizlerde çözülür. Anadolu´da, Trakya´da çözülür, Erzin Kuyluk´unda, Yayladağı Şenköy´ünde, Altınözü´nün Altınkaya´sında; Kırıkhan´ın İmecesi´nde; Samandağ´ının Vakıflı´sında çözülür' dedi. Türkoğlu, Erzin bölgesinde, Kültür Sarayı, Kapalı Spor Salonu, İsalı Dere Islahı, 192 adet TOKİ, doğalgaz, diyaliz merkezi, dokuz anaokulu, ikokul, ortaokul, lise, imam hatip ortaokulu gibi yatırımlara kavuştuklarını ifade etti. Türkoğlu, 'Yeni dönemde yatırım planına alınıp proje aşamasında olan hizmet ve yatırımları bir bir hayata geçirmek ve Erzin´i ihya etmek boynumuzun borcudur' değerlendirmesini de yaptı.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00