Tek çözüm barış

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Kemalist devrimin bugün tüm dünyada yaşanan büyük çalkantılardan sonra ve Ortadoğu kan gölüne döndükten sonra da dünya, Ortadoğu ve Türkiye´deki barışın tek çözüm y

21.11.2017 10:14:01 0
Tek çözüm barış

Sadet Berkyürek/Arsuz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Arsuz Karaağaç temsilciliğinin resmi açılışı, Cumartesi günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Tören saat 14.00´de başlamasına, açılış konuşmalarının tamamlanmasına karşın Genel Başkan Tansel Çölaşan´ın yaklaşık 1,5 saatlik gecikmesinden dolayı açılış kurdelesi saat 15,37´de kesildi. Atatürkçü Düşünce Derneği Karaağaç temsilciliğinin açılışı bazı dernek ve vakıf yöneticileri ile CHP ve Vatan partisi il ve ölçe yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleşti. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcılarından Kamil Okyay Sındır, Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Birol Ertem ve Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da katıldı.
Törende konuşan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Atatürkçü Düşünce Derneği´nin bugün Türkiye´nin yükselen gücü olduğunu söyledi. “Bunu hepimiz biliyoruz, bunun bilincindeyiz” diyen Çölaşan, Kemalist devrimin bugün tüm dünyada yaşanan büyük çalkantılardan sonra ve Ortadoğu kan gölüne döndükten sonra da dünya, Ortadoğu ve Türkiye´deki barışın tek çözüm yolu olduğunu gösterdiğini vurguladı. Çölaşan, “Yaşanan süreç Atatürk´ün büyüklüğünü teyid etmiştir. 94 yıl önce Cumhuriyeti kuran Atatürk laik, demokratik bir yapıyı kurmuş ve aydınlanma hareketinin -ki, Cumhuriyet bir aydınlanma hareketidir, toplumu ortaçağdan çağa getirmiştir- bu hareket bütün mazlum ülkelere bir ışık olmuştur kuruluş ve kurtuluş dönemlerinde. Ve bugün de Ortadoğu bataklığında kan gölüne çevrilmiş olan Ortadoğu´da çözümün yine tek anahtarıdır. Ve Türkiye´de etnik ve dini aykırılıklar, ayrılıklar, bölünme tehlikesi, dış politikadaki olumsuzluklar, Ortadoğu´daki bataklığın içine çekilmek istenen Türkiye´nin çözümü de yine yurtta barış, dünyada barış genel ilkesiyle Cumhuriyet´in kuruluş ilkesidir. Bütün bu süreçte ADD, Atatürkçü düşüncenin kıymeti ve Atatürk´ün büyüklüğünün tüm dünyada yeniden tanınması ve idrak edilmesiyle ile Atatürkçü düşüncenin kıymetinin yeniden bilinmesiyle bunun öncü kuruluşu olarak, demokratik kitle örgütü olarak da toplumda yerini almıştır” diye konuştu.
2018 ve 2019´u ‘Cumhuriyet Yılı´ olarak ilan ettiklerini bildiren Çölaşan, 16 Nisan referandumundaki yüzde 49´luk sonucun ise ortak mücadelenin ‘zaferi´ olarak adlandırdı. Çölaşan, şunları söyledi: “Atatürkçü düşüncede tüm Atatürkçü güçler, demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, her türlü sivil toplum kuruluşu dahil ve halkımız artık uyanan dev ve hep birlikte bu mücadelenin içinde olacağız. 16 Nisan´da zorla, hukuka aykırı olarak milletten alınıp, bir tek kişi diktatörlüğüne teslim edilen bu ülkede 2018 ve 1019´u cumhuriyet yılı ilan ediyoruz. Diyoruz ki yeniden Cumhuriyet taçlanacak ve geldikleri gibi gidecekler. Bu mücadeleyi birlikte başardık, 16 Nisan´da yüzde 49 hepimizin zaferidir. ama 2018 ve 2019´da bu mücadeleyi Cumhuriyeti taçlandırarak, onları buradan göndermek, o zihniyete kapıları kapatmak suretiyle gerçekten kazanmış olacağız.”
Açılışta konuşan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, Mustafa Kemal Atatürk´e ve kurduğu Cumhuriyet rejimine yoğun saldırıların olduğunu döremde derneğin açılışını önemsediğini ifade etti. Culha, 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün kurmuş olduğu Cumhuriyetin, İlke ve Devrimlerinin korunması ve ilelebet yaşanması yönünde ciddi çabalar vermekteyiz, vermeye de devam edeceğiz. Zira bu mirası biz Ata´mızdan devraldık çocuklarımıza devredeceğiz. Biz kesinlikle Laik Cumhuriyet rejiminin bekası için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz' değerlendirmesini yaptı.

Defne´de bölge toplantısı
ADD Genel Başkanı Çölaşan, Defne´de 24 şbe başkanının katılımıyla ülke gündeminin değerlendirildiği ve ADD´nin Doğu Akdeniz Bölgesi 2017 Eşgüdüm Toplantısına da katıldı. Defne Belediyesi Akdeniz Defne Evi´ndeki toplantıya Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ev sahipliği yaptı.


Anahtar Kelimeler: çözüm barış

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22