Tek ikram ‘paketli su´

Kamuda çay-kahve ikramı da durduruldu

GÜNCEL 27.08.2020 11:23:37 0
Tek ikram ‘paketli su´

İskenderun/SES

Hatay İl Hıfzıssıhha Kurulu, kamu kurum ve kuruluşlarında paketli su servisi dışındaki tüm ikramların durdurulmasına karar verdi. Uygulama dünden itibaren başlatıldı.
Hatay Valisi Rahmi Doğan Başkanlığında toplanan kurul, ikramla ilgili tek maddeyi görüşerek karara bağladı. Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, koronavirüs salgınının etkileri gözetilerek belirlenen kurallar kapsamında alınan ve il genelinde uygulanacak karar şöyle: “Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramının durdurulmasına, Kaymakamlıklarca Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınarak 26.08.2020 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.”

Vali Doğan tarafından yapılan duyuruda kurul kararının kaymakamlıklar tarafından gerekli hassasiyet gösterilerek uygulanması, eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi istendi, önlemlere uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00