Tek maddeli gündem

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanan meclis, gündemde bulunan tek maddeyi görüşerek karara bağladı.

GÜNCEL 5.09.2018 11:49:35 0
Tek maddeli gündem

Elif Günay/İskenderun

Gündem dışı konuşma, eleştiri ve soruların belirleyiciliğinde gerçekleşen eylül ayı oturumunda kadro değişikliği yönündeki teklif oybirliğiyle kabul edildi.
Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından ele alınan ve belediyede görev yaparken sözleşmesi sona eren ve tekrar sözleşmesi yenilenmeyen Meltem Merve Biçer´in, Gaziantep 2. İdare Dava Dairesine istinafda bulunduğu ve mahkemenin istinaf başvurusunu kabul ettiği hatırlatılan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifinde davacının yapılan işlemin iptali ile görevine iadesine karar verdiği kaydedilerek, kurumda halihazırda boş sözleşmeli mühendis kadrosunun bulunmamasından dolayı mahkeme kararının ivedilikle yerine getirilebilmesi için 1 adet mühendis kadrosunun tadil edilmesi önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Karayolları´na taziye evi önerisi reddedildi
Belediye Meclisi´nin Eylül ayı oturumunda, gündem dışı konuşmalarda teklif edilen, park olarak düzenlenecek ve önümüzdeki hafta temeli atılacak karayolları alanı üzerinde taziye evi talebi ise gündeme alınmadı. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine karayolları alanında taziye evi önerisini AKP´li grup başkanvekili Abit Erol, sözlü olarak iletti. Başkan Dingil, İskenderun Kaymakamlığı ile Valiliğin de aynı alanda okul talebi bulunduğunu, cami yapılması yönünde de istekte bulunulduğunu hatırlatarak, alanda betonarme yapıya izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Talepleri ‘kibarca anlatarak´ altından neden kalkılamayacağını izah ettiğini de belirten Dingil, “Karayollarına betonarmeyi sokmayalım” diye konuştu. “İpin ucu kaçarsa toparlayamayız” diyen Başkan Dingil, karayolları alanında 295 ağacın tescil edildiğini ve bu alanın ‘yeşil bir vaha´ olarak düzenlenmesi durumunda bundan sonra kimsenin el süremeyeceğini vurguladı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23