Teknik lise, Payas Fen Lisesi oluyor

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2022-2023 yılında Payas Fen Lisesi olacak.

GÜNCEL 28.06.2022 14:56:31 0
Teknik lise, Payas Fen Lisesi oluyor

İskenderun/SES

Payas Milli Eğitim Müdürlüğü ile Payas Belediyesi arasında imzalanan protokol ile Fen Lisesi Öğrencileri için pansiyon da, Payas Belediyesi tarafından yapılacak.
Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde yapılan Payas Fen Lisesi Tanıtım Toplantısına, Payas Kaymakamı Polat Kara, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Payas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Danışan, AKP İlçe Başkanın Veysi Güler, MHP İlçe Başkanı Adem Akyürek de katıldı. Toplantıda konuşan belediye başkanı Altan, 'Payas Fen Lisesi bir hayaldi. Yıllar Önce Nursan Anadolu Lisesinin temelini atmadan Payas Belediye hizmet binası yapmak üzere kamulaştırdığım araziye Anadolu lisesi yapmak üzere çalışma başlattık. O zaman fen lisesi istenmişti, olmadı çünkü devletin Türkiye genelinde yaptığı çalışmada ´her ilde tek fen lise´ olsun düşüncesi vardı. İskenderun´da o tarihte fen lisesi yoktu. Hatay´da bir tane olan okulu Payas´a istemiştim. Bir okul arazisinden 2 tane okul kazandırdık şehrimize. Nursan Anaokulu, Nursan Anadolu Lisesi. Nursan Anaokulun ve Nursan Anadolu Lisesini yanında bulunan araziye kamulaştırarak İlkokul yapılması için Milli Eğitim Bakanlığına devrettik. Milli Eğitim Müdürlüğü, daha geniş bir arazi olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini teklif edince, ´niye olmasın´ diye başladığımız süreç kaymakamımız Kara´nın gayretleriyle resmi bir vücut buldu. Vekilimiz Türkoğlu Milli Eğitim Bakanından sözü alarak sonuca ulaştırdı' dedi.
Törende, fen lisesinin yatılı yurdunun yapımınını ise belediye üstlendi. Fen lisesine pansiyon yapılması için şehirime hizmet gelsin diye 50 milyon liraya imza attım. Bu pansiyon yapılmazsa veya taahhütte bulunulmazsa fin lisesi iş olmayacaktı. 3 ay içerisinde okullar açılmadan öğrenciler gelmeden bu pansiyonu yapıp devlete teslim ederiz. Yetiştiremedik mi otel kiralarım' açıklamasını yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19