'Teknoloji, yapay zekâyla şekillenecek'

İskenderun Teknik Üniversitesinde (İSTE) düzenlenen “Endüstri 4.0´a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı” yapay zekâ ve Endüstri 4.0 alanında çalışan bilim insanları, öğrenciler ve iş dünyasının temsilcilerini buluşturdu.

GÜNCEL 20.11.2018 11:12:35 0

Nesrin Geyik/İskenderun

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu´nda yapılan Endüstri 4.0´a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansına Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun ve üniversiteden bir heyet ile Gaziantep Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Sunucu asistanlığını İSTE´nin robotu ROBİSTE yaptığı konferansta, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Dr. Şehrinaz Gündüz, Buğra Çankır, Eren Kaysar ile öğrenciler de mini bir konser verdi.
Endüstri 4.0´a doğru Uluslararası Yapay Zekâ Konferansı katılımcıları, Yapay Zeka ve Endüstri 4.0 alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Özteme, Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Novruz Allahverdi, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Baykasoğlu, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yalçın İşler konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı. Konferans kapsamında İletişim Yazılım Şti. Genel Müdürü Tuncer Hatunoğlu ile Bursa Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Dr. Koray Altun´un moderatörlüğünde “Üretim uygulama yazılım sistemleri” konulu çalıştay da yapıldı. Konferansın açılışında konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli, günümüz dünyasında yapay zekâ ve teknolojinin yadsınamaz derecede önemli olduğunu ifade etti ve konferans amacının, yeni teknolojilerin endüstriye entegrasyonunu sağlamak ve akademik bakış açısı ile üretimi hızlandıracak teknolojilerin geliştirilmesi için yeni platformların geliştirilmesi olduğunu belirtti. Endüstri 4.0 çağında; yapay zekayı kullanarak, toplumsal ve endüstriyel problemlere nitelikli çözümler üretilmesi gerektiğine de kaydeden Dereli, ünlü firmaların yapay zekâ üzerine yaptıkları yatırımların, geleceğin teknolojilerinin yapay zeka üzerinde şekilleneceğinin sinyallerini verdiğini de kadetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04