‘Teknoversite´ye veda ettiler

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2016 -2017 eğitim öğretim dönemini törenle tamamladı

EĞITIM 19.06.2017 10:51:01 0
‘Teknoversite´ye veda ettiler

Burak Milli/İskenderun

Mezun öğrencilerin diplomalarını aldığı törende bu yılın okul birincisi Mehmet Hakan Satun kütüğe plaketini çaktı. Bu yılın okul ikincisi Makine Mühendisliğinden Meryem Gizem Sürer olurken Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencisi Zabit Armağan Varol üniversiteden 3. olarak mezun oldu.
Keplerini 15 gün önce atan İSTE´nin 2017 yılı mezunları, diplomalarını Merkez Kampüs´te Barbaros Hayrettin Konferans Salonu´nda düzenlenen törenle aldı. Etkinlikte müzik dinletisinin ardından konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, felsefenin mantık, ahlak ve fizik olmak üzere üçe ayrılması gereğini savunan Lucius Annaeus Seneca´nın ´Başlayan herşey biter´ sözünü hatırlatarak öğrencilerine veda etti.
Rektör Dereli, şöyle devam etti: 'Hiç bitmeyecekmişsiniz gibi düşündüğünüz şey bugün bitti. Kısacası bugün hayata adımlarınızı atıyorsunuz. Biliyorsunuz her üniversite birşeyleri gelenekselleştirmeye çalışır. Bizimde üniversitemiz yeni kurulan bir üniversite ve biz gerçekten diğer hiç bir üniversiteye benzemeyen yeni bir üniversite ekosistemi kurmaya çalışıyoruz. Değişik derken, inovatif, yenilikçi ve girişimciler yetiştiren yep yeni bir üniversite kurmaya çalışıyoruz. O yüzden başka üniversitelere çok benzemiyoruz. Bir takım ritüelleri değiştirmeye ve yeni ritüeller bulmaya çalışıyoruz'

Rektör, velileri alkışlattı
Salonda mezun olan öğrencilerin anne ve babalarının da olduğunu ifade eden Rektör Dereli, herkesin ayağa kalkarak bir dakika boyunca başta anne ve babaları ile öğretim görevlilerini alkışlamasını istedi.

‘Teknoversite´yi anlattı
İSTE´nin yanı sıra teknoversite olarak kendilerinin ikinci bir üniversiteleri olduğunun altını çizen Dereli, her öğrencinin burada okuduğunu söyledi.
Teknoversite´nin sürekli kendilerine sorulduğunu anlatan Rektör Dereli, Teknoversite´yi 'üniversitenin teknolojileşmesi' diyerek tanımladığı sırada teknoloji kelimesine dili dönmeyince 'söylemesi bile zor' ifadesini kullandı.
Teknoversite´den mezun olanlara ´Teknolog´ dediklerini aktaran Dereli, şunları kaydetti:
'Bu sene bu sınava çok kişi girdi. 8 kişi bu sınavda başarılı olabildi, son bir sınava giriyorlar ve hangi bölümde okurlarsa okusunlar bu diplomayı alıyorlar. Şuanda biz bunun tüm teknologluk müessesini teknoloji okur yazarlığından teknologluğa geçiş yani teknolojide felsefe yapmış insan gibi düşünebilirsiniz. Önce ulusal sonra uluslararası platformlarda akredite etmeye çalışıyoruz. Bir kaç yıl sonra umarım bunun çok büyük semeresini göreceğiz. Bu sertifikaya sahip olanlar yani aynı anda iki üniversiteden mezun olan İSTE´liler çok büyük faydasını görecek.'

Entegrasyon programıyla 99 mezun sahada
İnovasyon, yenilikçilik ve girişimciliği İskenderun´da Hatay´da ve Türkiye´de kurmak istediklerini vurgulayan Rektör Dereli, 'Sadece literatüre teknologluk değil, anayurt güvenliği gibi ilk kez bizim uygulamasını yaptığımız ve kazandırdığımız örnekler var. İş dünyası entegrasyon programıyla 99 mezunumuz sahaya indi. Birçoğu işe başladı' şeklinde konuştu.

Tetikoğlu: Önemli mesafeler alınmış
Hatay Vali Yardımcısı Tetikoğlu da Hatay Valisi Erdal Ata´nın selamını ileterek başladığı konuşmada İki kız babası olarak iki defa mezuniyet törenine katıldığını ifade etti. Tetikoğlu, 6 aydır burada görev yaptığını ve 3-4 sefer İSTE´de etkinliğe katıldığına değinerek şunları söyledi:
'Başta rektörümüz olmak üzere akademik kadro gerçekten yeni bir üniversite olmasına rağmen büyük mesafeler katettiler. Şu dikkatimi çekti heyecanlılar sanki ilk günün heyecanı gibi hocamızda ve akademik personelde bu heyecan var ve ´birlikte´ kelimesini çok kullanıyorlar yeni bir anne ve babanın ilk evladıyla nasıl büyüyorsa bu üniversitede öğrencisi ve personeliyle ve sevindirici olan şu ben 3 etkinliğe de katıldım gerek İskenderun genel idarecileri ve sivil toplum örgütleri her etkinliğe mutkala katıldılar. Demek ki burada güzel bir bütünlük sağlanmış. Hep birlikte İskenderun´a faydalı bir yola çıktıklarının göstergesidir. Ben mezun olan öğrencilerimizin bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.'

Dereceler Makine Mühendisliği´nden
Öte yandan teknoloji vizyonuyla öne çıkan üniversitede başarı sıralamasında birinci ve ikinci Makine Mühendisliği bölümünden çıkarken, üçüncülüğü Petrol ve Doğalgaz mühendisliği aldı.
Öğrencileri temsilen üniversite birincisi Makine Mühendisliği öğrencisi Mehmet Hakan Satun da öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından kütüğe plaket çaktıp diplomasını Vali Yardımcısı Tetikoğlu´ndan aldı.
İSTE Rektörü Türkay Dereli de üniversite ikincisi Makine Mühendisliği öğrencisi Meryem Gizem Sürer´e diplomasını takdim ederken, üniversite üçüncülüğünü ise İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in elinde Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencisi Zabit Armağan Varol aldı.
Daha sonra farklı bölümlerde dereceye giren öğrencilere sırayla diploma ve hediyeleri verilirken, kapanış programına İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İşadamı Fatih Tosyalı ve davetliler katıldı.


Anahtar Kelimeler: Teknoversite veda ettiler

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23