Temsilciliği şubeye dönüştürme çabası

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Temsilciliği

GÜNCEL 5.01.2021 17:59:24 0
Temsilciliği şubeye dönüştürme çabası


Akın Bodur/İskenderun

Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Temsilcilik yöneticileri Müfide Koç ve Mehmet Karlıdağ, uluslararası sözleşme ve anayasanın yanı sıra yargının verdiği kararla da emeklilerin sendika kurabileceğine hükmedildiğini anımsattı ve emeklileri sendika çatısı altında birleşmeye çağırdı.
Ankara Valiliği tarafından Tüm Emekli Sendikası hakkında açılan kapatma davasında, yerel mahkemenin verdiği kapatma kararının istinaf mahkemesinden döndüğünü belirten Koç ve Karlıdağ, şu açıklamayı yaptı: 'Ankara Valiliğinin açtığı dava yoluyla Tüm Emekliler Sendikası kapatılmıştı. Bunun üzerine sendika İstinaf Mahkemesine Başvuru yaptı. İstinaf Mahkemesi, uluslararası sözleşmelere dayandırdığı kararında sendikanın hukukı ve meşru olduguna karar verdi. Sendikamızın uzun süredir verdiği emeklilerin sendika kurma mücadelesi başarıya ulaşmış olup sendikal mücadelede alanlarda emeklilerinde olmasının önü açıldı. Kararı alan Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 29. Hukuk Dairesi, ´çalışan´ kavramının sadece çalışanlar degil, aynı zamanda çalışmaya dayalı hakları kullanan kişileri de kapsadığına ve emeklilerin sendikal örgütlenmeye gidememesinin hukuka aykırı olduguna hükmetti. 13 milyondan fazla emeklinin sendikal faliyette bulunmasının önünü hukuken de açılmış oldu. Kararla bütün emekliler sendikalı olabilecek ve sendikalı olmanın getireceği her türlü hak ve olanaktan yararlanabilecektir.'
kararla birlikte İskenderun´da emeklilerin sendikalı olma çabasını da etkileyeceğini ifade eden Koç ve Karlıdağ, 'Artık alanlarda emeklilerin haklarına yönelik çabalarını daha güçlü sürdüreceğiz. Sendikanın İskenderun Temsilciliğini, şube olarak büyütmek için emeklileri sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz. Sendikanın yörede şubeye dönüşmesi, bölgedeki emeklilerin sorunlarının daha güçlü olarak aktarılmasını, emeklinin sesinin daha gür olarak ifade edilmesini getirecektir. Bu da yaşam koşulları zor olan emeklilerin haklarını almasına yönelik kazanımları hızlandırabilecektir' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04