Termikten bölgesel ısıtma önerisi

İskenderun Teknik Üniversitesi´nde (İSTE) Enerji, Çevre ve Yenilikçi Fikirler” konulu konferansta konuşan TÜBA Asli Üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, termik santrallerden atılan ve çevreye bırak?

GÜNCEL 10.05.2018 11:36:08 0
Termikten bölgesel ısıtma önerisi

İskenderun/SES

 Bunun İskenderun için alternatif oluşturabileceği söyleyen Reketör Şahin, “Yakıt santralde yakılır, binaya sadece sıcak su gelir. Çevre dostu bir sistemdir” dedi.

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Salonu´nda gerçekleşen konferansta enerji sektöründe yatırımlar ve yenilikçi fikirlerin ülkenin gelişimine katkısına dikkat çektiği konuşmasında YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Ülkemizin gelişmesi iyi yönde ilerliyor. Bununla birlikte, özellikle enerji sektöründe yeni yatırımlar ve çalışmalar Ülkemizin gelişimini daha da üst seviyelere taşıyabilir. Bunun yolu da yenilikçi fikirler üretmekten geçiyor. Örneğin, termik santraller termodinamik kurallar gereği, kullandığı yakıt enerjisinin bir kısmını güce dönüştürürken bir kısmını da çevreye atmak zorundadır. Termik santrallerden atılan enerjiler proses içinde ve proses sonunda kullanılabilir. Bölgesel ısıtmada da kullanılabilir” diye konuştu.

Bölgesel ısıtmanın dünyada oldukça yaygın ve alternatif ısıtma sistemlerine göre yüzde 15-30 oranında ekonomik olduğunu da sözlerine ekleyen Rektör Şahin, benzer bir çalışmayı Soma´da yaptıklarını söyledi. Termik santrallerin kümelendiği ve bölgesel ısıtma sisteminin İskenderun´da da etkin olarak kullanılabileceğini ve bu konuda çalışmalar yapılması durumunda katkı verebileceklerini Şahin, şu bilgileri paylaştı: “Yakıt santralde yakılır, binaya sadece sıcak su gelir. Çevre dostu bir sistemdir. Almanya´da 5 milyon konut bölgesel ısıtma sistemleri ile ısıtılmaktadır. Ülkemizde de çok sayıda termik santral bulunmasına rağmen, bu konu ihmal edilmiştir. YTÜ olarak Soma da biz bu çalışmayı yaptık. Çok güzel sonuçlar elde edildi.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19