´Terör örgütleri gençleri kullanıyor´

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğrenci Temsilcileri Konseyi, “Terör ve uyuşturucu ile mücadele” konulu konferans düzenledi.

21.04.2017 13:15:00 0
´Terör örgütleri gençleri kullanıyor´

İSTE Rektörlüğük Konferans Salonu´ndaki konferansta, İskenderun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği´nden Mehmet Şahin Kaçar, öğrencilere seslendi. Kaçar, terörün farklı tanımları olmasına karşın, terör örgütlerinin ortak noktasının cebir, şiddet ve zor kullanarak mevcut anayasal düzeni yıkmak, parçalamak ve bölmek olduğunu söyledi. Terör deyince ilk olarak siyasal ekonomik ve sosyo-kültürel amacı olan çıkar gruplarının akla geldiğini belirten Kaçar, “Terör örgütleri kirli emellerine ulaşmak için gençliği kullanıyor. Öğrenci oldukları için özellikle 14-27 yaş grubu gençleri hedef alıyorlar' değerlendirmesini yaptı.

Terörle etkin bir mücadele için halk desteğinin zorunlu olduğunu anlatan Kaçar, 'Geleceğimizin teminatı olan gençler, kendinize ve çevrenize saygı duyun. Bireyler, özellikle gençler grup ortamında güç, aidiyet ve güven kazanmaktadır. Terör örgütleri, işyeri okul ve mahalle gibi yoğun arkadaşlık duygularının var olduğu ortamları istismar ederek yanlış arkadaş seçimiyle gençlerimizi kendi bataklıklarına çekmeye çalışmaktadır. Bu ve benzeri ortamlarda hemşericilik, ideolojik yakınlık ve benzeri gibi etkenleri kullanarak gençlerimizin beyinlerini yıkıyor, ötekileştiriyor ve ağlarına düşürüyorlar' diye konuştu. İSTE Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı Yunus Emre Amcalar da, ülkemizin en büyük sorunlarından olan ve isimleri farklı olsa da amaçları aynı olan terör örgütlerinin son 30 yılda özellikle vatandaşların canına kıydığını, binlerce vatandaşımızın yaralanmasına sebep olduğunu söyledi. Terörün dili, dini, ırkı, milliyeti, haklısı olmadığını ifade eden Amcalar, terörün tek amacının toplum içinde kaos ortamı oluşturmak ve propaganda yapmak olduğunu söyledi. Ultraslan Üni Taraftar Grubu adına konuşan Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mahmut Ekiz de, her zaman terör ve uyuşturucu ile mücadeleye destek olacaklarını ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19