Terörden arındırılan bölge göç ediliyor

Suriye´den Türkiye sınırına yönelik gelen göç dalgasına karşı Hatay ve ülke olarak hazırlıklı olunduğunu belirten Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, 'Hazırlıksız olduğumuz bir durum yok.

GÜNCEL 3.02.2020 11:49:29 0
Terörden arındırılan bölge göç ediliyor

  Gerekli tedbirleri almış durumdadır. Gerekli tedbirler, ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak güncellenmektedir. Ne idlip´te, ne de güney sınırımızın diğer bölgelerinde hazırlıksız olduğumuz herhangi bir durum söz konusu değildir' dedi.

İskenderun/SES
Türkiye, Suriye sınırı ve kontrol altında bulundurduğu bölgede birlikleri personel ve araç açısından güçlendirmeyi sürdürürken, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Suriye´den gelen göç dalgasına karşı ülke ve Hatay olarak hazırlıklı olunduğunu bildirdi. TBMM Genel Kurulunda Partisi AKP Grubu adına konuşan Hatay Milletvekili Şanverdi, tüm kurumların duruma dair tedbirleri aldığını ifade etti.
Milletvekili Şanverdi, 'Hazırlıksız olduğumuz bir durum yok. Suriyeliler, terörden arındırılan Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı bölgelerine göç ediyor. Suriye´deki iç savaş, dokuz yıldır devam etmektedir. Esad Hükümetinin, sivillere yönelik havadan yaptığı saldırılarda 400 binden fazla insan yaşamını yitirmiş, 13 milyondan fazla insan ülke içinde ve dışında göç etmek zorunda kalmıştır. Altı milyondan fazla insan mülteci konumuna düşmüş, savaştan kaçan insanlara kucak açan ilk ülke de Türkiye olmuştur. Türkiye, şu anda dünyada en fazla Suriyeli barındıran ülke olarak, 3 milyon 514 bin kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Türkiye´deki Suriyelilerin çoğu, Suriye-Türkiye sınırına yakın olan bölgelerden gelmektedir. Bu bölgeler, aynı zamanda yoğun çatışmalarında olduğu bölgelerdir' dedi.
Suriye yönetiminin, diğer ülkelerin hava desteği ile son günlerde İdlib´in güney doğusundaki en büyük ilçesi olan Maaret el Numan ve çevresine hedef gözetmeksizin saldırı yaptığını belirten ve bu saldırılar sonucunda, yüzlerce masum insan hayatını kaybederken, yüz binlerce insan sınıra doğru akın etmeye başladığını anlatan milletvekili Şanverdi, konuşmasını şöyle şekilde sürdürdü: 'Hatay Valiliği, jandarma, emniyet, AFAD Başkanlığı, Göç Genel Müdürlüğü ve tüm kurumlar ile hükümetimiz, gerekli tedbirleri almış durumdadır. Gerekli tedbirler, ilgili kurumlar tarafından sürekli olarak güncellenmektedir. Ne idlip´te, ne de güney sınırımızın diğer bölgelerinde hazırlıksız olduğumuz herhangi bir durum söz konusu değildir. Evlerini terk eden yüz binlerce Suriyeli, eşyalarını da taşıdıkları uzun araç konvoyları ile terörden arındırılan Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı bölgelerine göç etmektedir. ‘İdlib´in yanındayız kampanyası´ başlattık. Sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde evlerinden edilen insanlara kendi topraklarında yeni kamplar oluşturarak, bu insanların barınmaları sağlanmaktadır. Yerleşecek mekan bulamayan bu masum sivillere yönelik olarak, Suriye içerisinde briket barınaklar kurulmaktadır. Her türlü insani ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığımız bu masum insanlar, briket binaların bitmesinin ardından buralara yerleştirilecektir. İdlib´teki bu dramın bir an önce bitmesini temenni ediyorum.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04