Terörün aldığı Fatma, toprağa verildi

Reyhanlı´ya önceki gün Suriye´den düzenlenen roketli saldırıda, roketin kentin Gültepe Mahallesi´ndeki evine isabet etmesi üzerine yaşamını yitiren 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar, törenle toprağa verildi.

İSKENDERUN 1.02.2018 17:54:27 0
Terörün aldığı Fatma, toprağa verildi

Akın Bodur

 Aynı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi gören Fatma´nın ablası Bilge Avlar da, hastaneden çıkarak kardeşinin cenazesine katıldı. Gözyaşları arasında önceki gün toprağa verilen Fatma Avlar, Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisiydi.
Fatma Avlar, Reyhanlı´daki Atike Hanım Camii´nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Reyhanlı Asri Mezarlığına toprağa verildi. Şehit Fatma Avlar´ın cenaze törenine, Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildal, Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Paç, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel ile siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

´Hastane, eski binasına taşınsın´ istemi
Reyhanlı´ Devlet Hastanesinde görev yapan bazı sağlık çalışanları, mevcut Reyhanlı Devlet Hastanesinin, eski binası veya başka bir yere taşınmasının hasta ve sağlık çalışanları açısından önemli olduğunu belirtti. Hatay´ın sınır ilçeleri Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı´ya atılan roket ve havan topu sayısı 36 olurken, Reyhanlı´ya 28 roketin düştüğü biliniyor.
Reyhanlı´ya atılan ve sivilleri hedef alan 28 roketin düştüğünü ifade eden bazı sağlık çalışanları, 'Son 11 roket, mevcut hastanenin 40-250 metre yakınına düştü. Hastaneye ilişkin 5 yıl önce ´yıkım´ kararı verildiği biliniyor. Bu nedenle binanın sağlam olduğu da düşünülemez. Mevcut hastanenin, roket menziline daha uzak olan eski hastaneye taşınması bu açıdan önemli olabilir. Ya da kentte bulunan özel hastane bakanlık tarafından kiralanıp, kullanıma açılabilinir' değerlendirmesini yaptı.
Reyhanlı´ya atılan roketler nedeniyle 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar ile Suriyeli Nadir el Faris (60) yaşamını yitirmiş, 50´nin üzerindeki kişi de yaralanmıştı.

Reyhanlı´da okul tatili uzatılsın
Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, ilk ve orta dereceli okulların 05 Şbat pazartesi günü ikinci yarı yıla başlayacağını anımsatarak, roketlerin düştüğü Reyhanlı ve Kilis´te tatil sürecinin uzatılmasını istedi. Milletvekili Dudu, parlamentoda yaptığı açıklamada, Kilis Reyhanlı´da okulların açılışının çocuklarımızın güvenliği için ertelenmesi gerektiğini söyledi. Reyhanlı´da MKÜ Meslek Yüksekokulu da bahar dönemi eğitimine dün başladı.

Hastane kavşağı ´helikopter pisti´
Antakya´da belediyesi ekipleri, yeni Hatay Devlet Hastanesi kavşağında asfaltlama ve harflendirme çalışmasıyla helikopter pisti yaptı. Antakya Belediyesi´nden yapılan açıklamada, hastane yönetimi ve güvenlik güçlerinden gelen talep doğrultusunda, belediye ekiplerinin Hatay Devlet Hastanesi kavşağında helikopter pisti için asfalt çalışması ve pilotlara görüş kolaylığı sağlamak ´H´ simgeli pist yaptığı ifade edildi. Helikopter pistinen, olası ağır yaralılar için kullanılmasının planlandığı sanılıyor.

Sınır taburuna roketli saldırı girişimi
Afrin´den, Kırıkhan´da konuşlanan piyade taburuna yönelik terör örgütü PKK/PYD tarafından dün roket li saldırıda bulunuldu. Tabura atılan roket havada patlayıp, taburun yakınına düştü. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilirken, jandarma temeri roketin düştüğü alanda incelemede bulundu.

'Ordu, işgal için değil, huzuru sağlamak için Afrin´de'
Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Ahrazoğlu, 678 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname üzerinde partisi MHP Grubu adına TBMM´de yaptığı konuşda, Türk askerlerinin huzur, istikrar, güvenlik, sükûnet ve selamet için başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı düzenlediğini ifade etti. Ahrazoğlu, 'Afrin´e 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve son derece stratejik bir mevki olan Burseya Tepesi hainlerden temizlenmiştir. Beton kuleler yok edilmekte, teröristler tutundukları alanlardan sökülüp atılmakta, bir yandan can verirlerken diğer yandan da can havliyle Rajo, Cinderis ve Afrin merkeze doğru kaçmaktadır' dedi. Bölge halkının, özellikle Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinin sınırlarında olan ve Afrin´e komşu köylerde yaşayan, Afrin´de akrabaları bulunan vatandaşlarla yapılan görüşmelerde, Suriye tarafındaki harekâtı desteklediklerini söylediklerini belirten Ahrazoğlu, şunları söyledi: 'Ordumuz, emperyalist güçler gibi bölgeyi işgale değil, ülke güvenliği ve bölge insanlarına huzur ve güven içinde yaşama hakkı sağlamak için oradadır. Bölge insanları bu harekâtı desteklemektedir. Ordumuzu kucaklamakta ve kurbanlar keserek karşı tarafa göndermektedir. Özellikle PYD ve PKK tarafından buralardan atılan ve bölgemizde bulunan Kürt kökenli kardeşlerimize yönelik saldırılar Hatay´a atılan roketlerle devam ettirilmektedir. İstismar edilmektedir, onlar istismar edilirken bir vesileyle de onlara karşı durmalarını söylemekte ancak Hataylı hemşehrilerimiz, Hataylı vatandaşlarımız bu teröristlere itibar etmemektedir.'
Türkiye´nin önünde mutlaka aşması ve sonuçlandırması gereken üç ayaklı bir terör sorunu bulunduğunu, bunun birinci ayağını FETÖ´yle mücadelenin oluşturduğunu ve ikincisinin PKK, diğerinin ise güney sınırlarında bulunan PYD ve YPG ittifakı olduğunu anlatan Ahrazoğlu, “Bu terör örgütlerinin hepsiyle amansız bir mücadele yapıldığını görüyor ve memnuniyetle izliyoruz. Türk milleti 15 vahşi ve vandal bir saldırıya maruz kalmıştır. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü 250 vatan evladının şehadetine, 2.194 vatan evladının yaralanmasına neden olmuştur' diye konuştu. Adalet olmadan devletin varlık göstermesi, egemenlik haklarını meşru zeminlerde müdafaa ihtimalinin de olmadığını ifade eden Ahrazoğlu, 'Eğer suçu, günahı olmayan bir masum şu anda FETÖ iftirasıyla pençeleşiyor, kendini temize çıkarmak için çırpınıyorsa, bundan sadece bir kişi değil, insanım diyen, insanlık değerlerine hürmet eden herkes zarar görecektir. Mahkeme kararı olmadan bir kişiye suçlu muamelesi yapmak kuşkusuz felakettir ve hukuken anlamsızdır' dedi.

Gençlik merkezinden el yapımı bayrak projesi
İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü, 'Afrin yolunda bir bayrak' adlı projesiyle Zeytin Dalı Harekâtı´na destek veriyor. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Zeytin dalı Harekatında görev alan mehmetçiği desteklemek için el emeğiyle yapılan 2018 bayrağımızı hediye edeceğini açıkladı. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Projede yer almak için yapılması gereken kırmızı keçeden 9 santim-6 santim boyutunda zemin üzerine, beyaz keçeden 4 santim ay, 2 santim yıldız olması. Bu bayrağa ek olarak vatan, millet, mehmetçiklerimize olan sevgi ve duyguların aktarıldığı bir resim yaparak veya mektup yazarak, isim, soy isim ve yaş bilgilerinizi yazarak İskenderun Gençlik Merkezi´ne ulaştırılması. Proje 2018 adet bayrağa ulaşana kadar devam edecek. Çizilen en iyi resim ile yazılan en iyi mektup seçilecek ve ulaştırılan mehmetçiğimiz belirlenerek bir buluşma programı yapılacak.'
Proje kapsamında Hatay Esnaf Odalar Birlik Başkanvekili Uğur Fırat´ı ziyaret eden İskenderun Gençlik Merkezi Müdürlüğü yetkilileri projelerini anlattı ve destek istedi. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, “Bizler sıcak yataklarımızda yatarken mehmetçiğimiz vatan için, devlet için, millet için gözünü kırpmadan hudutta bizi müdafaa ediyor. Mehmetçiğimize destek olduğumuzu göstermek ve tebessüm ettirmek için bütün halkımızı mehmetçiklerimize olan sevgilerini ulaştırmaya davet ediyor ve projeye destekl bekliyoruz' açıklamasını yaptı. Fırat da, 'Gün birlik olmak günü' dedi ve projeye destek olacaklarını ifade etti.

Dernekten sınırdaki askerlere baklava
TÜMSİAD Hatay Şubesi, Reyhanlı sınırında görev yapan güvenlik güçlerimize baklava ikram ederek, afrin harekatına destek verdiğini ifade etti. TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Doğan Gülsüren, 'Güvenlik güçlerimizin her zaman akransındayız. Allah ordumuzu muzaffer kılsın' dedi. Güvenlik güçlerinin sınırlarımız üzerinde oynanan kirli oyunları bozduğunu ifade eden Gülsüren, TÜMSİAD olarak Zeytin Dalı Harekatınadestek verdiklerini ifade etti.

MHP´den kan bağışı
MHP Antakya ilçe teşkilatı, Afrin Zeytindalı Harekatı´a destek vermek ve olası ihtiyaç halinde kullanılması amacıyla kan bağışında bulundu. 15 Temmuz Milli İrade Parkındaki kan bağışına MHP Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş da katıldı. Akdaş, 'Afrin operasyonda bulunan mehmetçiğimize kan bağışında bulunmak için buradayız. Duamız vermiş olduğumuz bu kanlara mehmetçiğimizin ihtiyaç duymadan sağ salim en kısa zamanda başarılı bir şekilde yurdumuza dönmesidir. Vatanımızın bekası, sınırlarımızın ve bizlerin güvenliği için Kızılelma ülküsü bilinci ile operasyonlarda, kendi canlarını hiç tereddüt  etmeden feda eden ve etmeye hazır olduğunu tarihimize dün olduğu gibi bugün de yarında tüm dünyaya göstermiştir. MHP olarak bu şuur ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve kahraman mehmetçiklerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Yarın eğer ihtiyaç duyulursa hepimiz, TSK´mızın birer neferleri olarak görev verildiği her alanda bir an olsun düşünmeden canlarımız pahasına da olsa görev alarak hazır olduğumuzu bildiriyoruz' açıklamasını yaptı.

Türk Diyanet Vakıf Sen´den destek
Türk Diyanet Vakıf Sen Hatay Temsilcisi Bekir Sağlam da yaptığı açıklamada, ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirtti. 'Gün bu gündür; büyük yürüyüş başlamıştır. Önce Afrin daha sonra Münbiç terörden temizlenecek, teröristlerin kökü kazınıncaya dek bu mücadele sürecektir' diyen Sağlam, 'İçerde ve dışarda hain terör, milli birlik ve bütünlüğümüzü zedelemeye, devletimizi zaafa uğratmaya ve vatanımızı bölmeye çalışmaktadır.  Türkiye´ye terörle diz çöktürmeye çalışanlar her gün oyun içinde yeni oyun planlamaktadır. Bu sinsi ve kirli oyunları bozmak, terörün ve teröristin yuvalandığı yerde başını ezmek ve milli güvenliğimize yönelen tehlikeleri bertaraf etmek için şanlı Türk ordusu Afrin´e zeytin dalı harekâtıyla operasyon düzenlemiştir. Türk Diyanet Vakıf Sen ailesi bütün varlığıyla, ruhuyla ve dualarıyla mehmetçiğin yanındadır. Haklı ve meşru bu operasyona destek vermek Türk milletinin her ferdinin üzerine düşen görevdir. Türkiye teröristlere operasyon yapınca akıllarına barış gelen vatan hainlerine karşıda bu bizim açık bir cevabımız olacaktır' görüşünü kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04