Tesis niye açılmıyor?

Vatan Partisi Hatay il ve İskenderun ilçe yönetimi, Aslantaş Barajından İskenderun bölgesine gelen suyun arıtılmasını sağlayacak tesiste incelemede bulundu.

3.11.2017 12:02:55 0
Tesis niye açılmıyor?

DSİ tarafından İskenderun Belediyesi adına başlatılan ve 30 milyon liranın üzerinde harcama yapıldığı belirtilen İskenderun Arıtma Tesisi, Hatay´ın büyükşehir olması üzerine Hatay Büyükşehir belediyesine devdilmişti. Tesis, geçtiğimiz günlerde DSİ tarafından HBB´ye devredilmişti. 

Tesis önünde açıklama yapan Vatan partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, il sekreteri Sadık Karakaş, İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir ve YK üyesi İbrahim Ceripdiken, arıtma tesisi yanında sonradan izin verilen iki termik santral inşaatı bulunduğunu anımsatarak, termik santrallerin kaldırılmasını istedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın, arıtma tesisinin sanayi bölgesinde bulunduğu, kirli ve kullanılmaz olduğunu savunarak, almak isteyen işadamlarına satılacağı yönündeki açıklamasına tepki gösteren Vatan Partisi İskenderun İ Başkanı Bedir, 'Lütfü Savaş´ın mantığını anlamıyoruz. Savaş´ın, ´O kadar kirliliğinin içerisinde arıtma tesisi olmaz. Şimdiki içtiğiniz suyu tercih ederim. Benim aldığım duyum, 11 yerden üstü açık. Bir sanayici gelip satın alırsa biz sanayiden başka bir yerde yeni bir tesis kurarız´ demesi, takıllara, esisin birilerine peşkeş çekilmesi için mi bu laflar söyledi sorusunu getiriyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, tesisin son sistemle yapıldığını belirtiyor. Devlet Su İşlerinin de kullanılmasına ilişkin temiz raporı var. Ve DSİ tesisin devrini Hatay Büyükşehir Belediyesine yapmış. Ama tesis kapalı ve çalıştırılmıyor. Niye? Tesissin açılmaması soru işaretlerini getirmektedir' değerlendirmesini yaptı.
Tesisin bulunduğu alana, alanda termik santral inşaatı yapan Tosyalı Holding, ikincisi ise Atakaş gurubunun talip olduğunu ifade eden Bedir, tesisin yapımına başlatan İskenderun Belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek´in de konuyla ilgili açıklama yapmasını istedi. Bedir, 'Vatan Partisi olarak bu arıtma tesislerinin derhal açılmasını ve halkın su ihtiyacının giderilmesini istiyoruz' dedi.


Anahtar Kelimeler: Tesis niye açılmıyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23