Tesisler mobil kullanılabilecek

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Tarımsal Kalkınma Projesi kapsamında bölgedeki tarımsal tesislerin oluşturulan veritabanının ihtiyaca cevap verebilecek kapasiteyi gösterdiği belirtilerek, kurutma ünitesi, üretim mutfa?

GÜNCEL 12.11.2020 14:52:58 0
Tesisler mobil kullanılabilecek

Nesrin Geyik/Arsuz

Arsuz´da tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ve akıllı tarım uygulamaları, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma proje ekibi ile Hatay Büyükşehir Belediyesinin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında ele alındı. Tarımsal potansiyele yönelik alan çalışması ile anket uygulama sonuçlarının da değerlendirildiği toplantıda Hatay Büyükşehir Belediyesine Kırsal Kalkınma projesinde danışmanlık veren TABİT yöneticisi Coşkun Yıldırım, veri tabanı oluşturulan bölgedeki tarımsal tesislerin önemli bir kapasiteyi ifade ettiğini belirtti.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, üreticiler ve muhtarlar, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma proje ekibinin de katıldığı toplantıda Tarımsal Kalkınma İşbirliği Projesi kapsamında Arsuz Belediyesi´nin işbirliği ile Arsuz´un kırsal kalkınmasıyla ilgili yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Daha önce gerçekleştirilen toplantı ve anket çalışmaları ile tarımsal potansiyelinin belirlendiği Arsuz´da, bilgileri teyit etmek ve taraflarla raporu son haline getirmenin amaçlandığı arama toplantısı Arsuz Belediyesi Karaağaç ek hizmet binasında gerçekleştirildi.
Özellikle maydanos ve narenciyenin katma değerli üretilmesi, depolanması ve pazara sunulmasıyla ilgili hayata geçirilmesi hedeflenen yatırım ve uygulamalar tartışmaya açıldı, kısa, orta ve uzun dönemli planların da ele alındığı toplantıda üretici firmaların yöneticileriyle fikir alışverişi yapıldı. Arsuz´da üreticilerle yapılan anket çalışma sonuçlarını değerlendiren Coşkun Yıldırım, pandeminin tarıma ilişkin açığa çıkarttığı ihtiyaçlara, küçük aile işletmelerinin devam eden üretiminin bu süreçteki katkısına dikkat çekti. Hatay genelinde HBB adına yürütülen çalışmaların sonuçlarının kısa süre içinde Arsuz´da da görüneceğini sözlerine ekleyen Yıldırım, zeytindeki ilaçlama ve kalıntı sorununu ise Arsuz´un en önemli engellerden biri olarak gösterdi. İlaçlamanın zor olduğu zeytinliklerde dron teknolojisinin kullanılmasını da öneren Yıldırım, “Bu kadar kaliteli bir zeytinyağının ihraç edilememesi çok büyük bir acı. Çözülmesi gerekiyor. Bunu da çiftçi eğitimleriyle çözeceğiz. Çiftçi çaresizliğinden o ilacı atıyordur. Eğitimlerle aşağı doğru çekebileceğimize, önüne geçebileceğiz” dedi.

Önlem alınmazsa 10 yılda tarımdan uzaklaşılabilir
Anketin ortaya çıkarttığı 10 yılda tarımdan uzaklaşılabileceğine ilişkin verinin kırsal kalkınma yönünde önlemlerin hayata geçirilmesinin zorunluluğuna işaret ettiği tarımda en önemli sorunun hala girdi maliyetleri, tarımsal sulama maliyetinin payına dikkat çeken üreticiler, hayvancılıkta ise ihtisas bölgesi talep etti. Yatırımda öncelikli bölge olmadığı için yatırımların Osmaniye´ye kaydığını da sözlerine ekleyen katılımcılar, “Su olmadan tarımı nasıl sürdüreceğiz?” diye sordu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00