'Teşkilatların davranışları etkili oldu'

AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, vatandaşlarımızla devamlı beraber olacaklarını ifade etti.

GÜNCEL 31.07.2019 11:10:48 0

İskenderun/SES

 Partisinin il yönetim kurulu toplantısında değerlendirmede bulunan AKP il başkanı Yeloğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının ´bir şer gibi´ görünse de bir hayra vesile olacağına inandığını ifade etti. Ak Ankara´da yapılan Akdeniz il başkanları toplantısında İstanbul seçimleriyle ilgili Cumhurbaşkanından teşekkür aldıklarını anlatan Yeloğlu, 'İstanbul seçimlerini, elimizi başımızın arasına alıp düşündüğümüz zaman neden böyle oldu? Neler yapıldı? Teşkilatların davranışları çok önemli. Gerçekten de İstanbul seçimlerinde teşkilatların davranışları çok yakınen nasıl etkili olduğunu gördük. Burada saklamamıza, kafamızı kuma gömmemize gerek yok. Teşkilatlardan dolayı sıkıntılar bizlere dile getirildi. İnsana tevazu yakışır. İnanıyorum ki bütün teşkilatlar ordada kendilerine büyük bir ders çıkarmıştır. Biz de bir teşkilat olduğumuz için bizler de ders çıkarmalıyız. İnşallah İstanbul´un düştüğü hatalara biz düşmeyeceğiz. Bizler vatandaşlarla devamlı bir ve beraber olacağız. Onların iyi ve kötü gününde birlikte olacağız. Halk bizi seviyor' dedi.
Yerel seçim sonrasında bir algı operasyonu yapıldığını belirten Yeloğlu, 'Ankara, İstanbul kaybedildi. Belki burada istediğimiz başarıyı elde edemedik ama çok şükür ki başarısız da değiliz. Cumhur İttifakı´ndan 51 puanlık oy alındı. Bizim payımıza düşen sadece AK Parti´nin oy oranı yüzde 44´tür. Bu oran bizim parti olarak girdiğimiz 15 seçimde derece olarak en iyi durumda. Demek ki kötü değiliz. Oy oranımızda yüzde 1-2´lik azalma olmuş. Bizim kazandığımız belediyeler, muhalefetin kazandığı belediyelerin yine kat kat önünde. Yani fazlası yine bizde. Eksiklerimizin ne olduğunu iyi biliyoruz' diye konuştu. Yeni parti çalışmaları olduğu söylendiğini belirten Yeloğlu, 'Acaba bu parti Türkiye´de hangi boşluğu dolduracak? Milliyetçi kanadını mı? Muhafazakâr kanadını mı? Sosyal demokrat kanadını mı? Bunun cevabını bulamıyorum. Yeni kurulacak partide Abdullah Gül, Hüseyin Çelik, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan´ın isimleri geçiyor. Bu insanlara makam verildi, makamları ellerinde alınınca küsüp intikam hırsıyla davranan arkadaşlar. Bu işin bir de perde gerisi var. Bu işi yalama oldu. Vatandaşlar da bunu görecekler. Ak Deniz İl Başkanları toplantısı Ankara´da oldu ve bizlerde katıldık. Ardından genişletilmiş il başkanları toplantısına da katıldık.
AKP il binasında düzenlenen toplantıya, AKP´nin Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Sara Gök, İl Gençlik Kolları Başkanı Şaban Kurt, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, AKP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Yumuşak da katıldı. Toplantıda konuşan Hatay Milletvekili Yayman, 'Bize lazım olan birlik ve beraberliktir. Bizler, eğer Allah izin verirse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğie ve liderliğinde bir ve beraber olarak, Cumhurbaşkanımızın temsilcisi il başkanımızın emrinde bir ve beraber olarak milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanlarıyla bir uyum ve ahenk içerisinde çalıştığımızda Allah´ın izniyle hiçbir zaman rakibimiz yoktur. AK Parti´nin tek rakibi yine AK Parti´dir. Türkiye´nin sosyolojisi asla AK Parti dışında, Cumhuriyet Halk Partisi veya başka bir partiye iktidar olma imkânı tanımamaktadır. Biz kendimiz istemedikten sonra bu iktidarı kaybetmeyiz. Onun içinde burada birlik ve beraberlik içerisinde çalışmamız lazım. Yeni dönemde Türkiye´yi inşallah 2023´e taşımak için bir ve beraberiz. Hayali olmayanın hedefi olmaz. Bizim Hatay´a, Türkiye´ye, coğrafyaya ve ümmete dair hedeflerimiz var. Bu hayallerimizin de esasını ´insanı yaşat ki devlet yaşasın´ prensibi oluşturmaktadır. Çok çalışmamız lazım. Sloganımızda olduğu gibi durmak yok yola devam. 'urmak yok çalışmaya devam, diyorum' dedi. Partinin yeni il yönetimini kutlayan Hatay Milletvekili Şanverdi de şunları belirtti: 'Hep beraber partimize sahip çıkmak zorundayız. Özellikle son zamanlardaki gevşemeyi üzerimizden atmamız gerekiyor. Rehaveti bırakarak, halkın içerisinde girelim. Biraz mücadele edelim. Gerçekten halk bizi seviyor. Yeter ki halkla iç içe olalım. Her şeyi inşallah çözeceğiz. Sıkıntılarımız var ama aşılamaz değil. Hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde olursak ve halkın içerisine girersek tüm sorunları çözeceğimize inanıyorum. Hep birlikte vatandaşımızın iyi gününde de kötü gününde de bulunmaya çalışalım.'
Hatay Milletvekili Çelik ise “2001´den bu günlere kadar beraber yol yürüdüğümüz öyle ya da böyle yollarımızın kesiştiği birçok abimiz ile, birçok kardeşimle bu salonda beraberiz. Gerçekten büyük bir vebal ve büyük bir sorumluluk hepimizin omuzlarındadır. Bu çıkmış olduğunuz yolda hayırlı hizmetle yapmayı nasip etsin. Bizler sizlerin her zaman yanınızdayız. Beş milletvekilimiz, il başkanımız ilçe başkanlarımız sizlerden gelen taleplerin her türlü arkasında durmayı inşallah oldurmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden hiç birinizin şüphesi olmasın, inşallah' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00