'Teşvik edici ve yönlendirici olunmalı'

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, güçlü Türkiye hedefine ulaşmak için, yeni bir idarecilik, yeni bir eğitimcilik ve optimum bakış açısı geliştirerek, ülke, ilçe ve ilin gelişmesi, kalkınması ve daha ileri hedeflere doğru yürüm

EĞITIM 30.11.2018 09:57:01 0

İskenderun/SES

İskenderun Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü´nün 81 il valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda Hatay Valiliğinin talimatı kapsamında uygulanan ´Halk ile Buluşma ve Eğitim İstişare Toplantı´sının ilçede düzenli olarak gerçekleştirildiği ifade etti. Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre toplantı, her ay bir mahallede belirlenen okulun ev sahipliğinde yapılıyor.
Mithatpaşa İlkokulunda yapılan toplantı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden başkanlığında yapıldı ve toplantıda Kaymakamlık İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ve şube müdürü Ahmet Yanmaz, bölgedeki okulların yöneticileri ve okul aile birliği başkanları ile muhtarlar da katıldı.
Okul binasında inceleme yapan, okul ve aile birliği yöneticileri ile mahalle muhtaryla değerlendirmede bulunan kaymakam Yönden, talep ve istekleri de dinledi. Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Berivan Kuyubaşıoğlu´nun okulun genel durumu ve eğitim hizmeti hakkında bilgi aktarımı yaptığı toplantıda konuşan kaymakam Yönden, okulların sorun ve ihtiyaçları başta olmak üzere, okulun başarı ortalaması, öğretmen-öğrenci-veli arasındaki iletişim durumu, dersliklerin ve araç-gereçlerin durumu, ek kurs hizmetleri ve okul aile birliği faaliyetleri hakkında bilgi aldı, 2018-2019 eğitim öğretim yılında sorun ve eksikliklerin en asgariye indirildiği ve başarı ortalamasının daha üst seviyeye ulaştığı bir eğitim yılı olması açısından neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişirde bulundu. Yönden, 'Bir eve misafir olarak girdiğinizde o evin tuvalet ve lavabolarının temizliği nasıl ev sahibinin genel temizlik kabiliyetini ifade ediyorsa, bir diğer evimiz olan eğitim yuvalarımızda da tuvalet ve lavabo temizliği de okulumuzun aynası gibidir. Bu manada tuvalet ve lavaboların temizlik ve hijyeni önem ve öncelik arz etmektedir. Yaptığımız iş ve çalışmalarda rutin uygulama kapasitesini aşmak gerekmektedir. Klasik bir kaymakam, klasik bir okul müdürü ve klasik bir öğretmenlik yapmaktan ziyade çocuklarımızın daha müreffeh bir ortamda yaşaması bakımından belli kalıpların dışına çıkarak gayretli bir çalışma temposu sergilemeliyiz. Hani derler ya ´eski köye yeni adet getirme´ diye, tam aksini ifade ediyorum. Eğer, eğitimde çıtayı yükseltecek bir projeniz var ise, ya da eğitim ile istihdam olanaklarını harmanlayarak istihdam da iyileştirme sağlayacak bir projeniz var ise kısacası kamu yararına proje oluşturmak suretiyle ekonomik ya da sosyal kalkınmaya pozitif bir ivme kazandıracak uygulama söz konusu olur ise o eski köye yeni adetleri getirin. Güçlü Türkiye hedeflerine ulaşmak için, yeni bir idarecilik, yeni bir eğitimcilik ve optimum bakış açısı geliştirerek, gerek ülkemizin gerek ilçemizin gerekse ilimizin gelişmesi, kalkınması ve daha ileri hedeflere doğru yürümesi için teşvik edici ve yönlendirici bir faktör olalım' dedi.
Öğrenci servisi ve taşımacılığının denetimi üzerine de değerlendirme yapan kaymakam Yönden, çocukların ulaşımı ve servis işine de önem verdiğini, okul idarecileri, jandarma ve emniyet güçleri ile işbirliği sağlanarak, öğrenci servislerinin denetiminin hassasiyetle yapılması gerektiğini ifade etti ve yerinde incelemeler yapacağını da belirtti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29