TFF'den A. Hatayspor'a 198 bin lira ceza

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor A.Ş. maçında iki takıma toplam 370 bin lira para cezası verdi.

SPOR 14.09.2022 14:13:00 0
TFF

Cezaların nedeni akreditasyon kartlarının başkalarına kullandırılması, rakip takım oyuncularına hakaret, merdiven boşluklarının boş bırakılmaması ve çirkin tezahürat.

Akın Bodur/İskenderun
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Hukuk Müşavirliği'nin kurula gönderdiği raporları karara bağladı. Kurul, Spor Toto Süper Lig takımı Atakaş Hatayspor'un 3 dosyasını görüştü ve 198 bin lira para cezası ile 'ihtar ve hak mahrumiyet ile soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı' cezaları verdi. Kurul, aynı maç için Adana Demirspor A.Ş. takımına da 172 bin lira ceza verdi.
TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, A. Hatayspor'a ilişkin verdiği ceza kararları açıklamasında şunlara yer verdi: "Atakaş Hatayspor Kulübünün, 04.09.2022 tarihinde oynanan Atakaş Hatayspor-Adana Demirspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, mensubunun akreditasyon kartını başkasına kullandırması suretiyle TFF ve müsabaka görevlilerini yanıltmaya çalışmasından dolayı FDT'nin 47/2. maddesi uyarınca 130.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübünün, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 18.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü görevlisi Suat Maden'in, akredite edilmediği yeşil zeminde bulunmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü görevlisi Suat Maden'in, belgelerin haksız kullanımı nedeniyle FDT'nin 47/1-c maddesi uyarınca 2 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü görevlisi suat Maden'in, rakip takım mensubuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Atakaş Hatayspor Kulübü antrenörü Birtan Güner'in, belgelerin haksız kullanımına iştiraki nedeniyle FDT'nin 47/1-c maddesi uyarınca 8 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."
Kurul, aynı maç için A. Hatayspor'un oynadığı Adana Demirspor A.Ş.'ye de ceza verdi. Buna ilişkin kurul kararında şunlara yer verildi: "Adana Demirspor A.Ş.'nin, 04.09.2022 tarihinde oynanan A. Hatayspor-Adana Demirspor A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 40.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan misafir tribün kuzey üst 606, 607, 608, 701, 702 bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine; Aynı müsabakada Adana Demirspor A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 56.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Adana Demirspor A.Ş.'nin, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 50.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına; Aynı müsabakada Adana Demirspor A.Ş. antrenörü Serkan Damla'nın, rakip takım mensubuna yönelik hakareti nedeniyle 2 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 26.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."
 


Anahtar Kelimeler: ' . Hatayspor'

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19