TGC, gazetecilerin aşılanmasını istedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´dan, kalabalık vezor koşullarda haber için koşturan, muhabir, foto muhabiri ve kameramanların covid 19´a karşı aşılanmalarını talep etti.

SAĞLIK 28.02.2021 12:21:51 0
TGC, gazetecilerin aşılanmasını istedi

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İskenderun Temsilcisi Akın Bodur, TGC´nin kamuya yararlı bir dernek olduğunu anımsatan Turgay Olcayto´nın, Sağlık bakanı Koca´ya gönderdiği mektupta şunlara yer verdiğini belirtti:

'Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye çapında 3 bin 786 üyeye sahip kamu yararına görev yapan bir kuruluştur. Bugüne dek aşı konusunda meslektaşlarımız için meslek örgütü olarak sizlerden herhangi bir talepte bulunmadık. Çünkü başkan olarak ben ve yönetim kurulu üyelerimiz pandeminin ıztırabını yaşayan ülkemizde gazeteciye imtiyaz istemeyi son derece yanlış buluyoruz. Ancak İstanbul´da yaygın basında ve çeşitli kentlerdeki yerel basından sahada görev yapan muhabirler, foto muhabirleri ve kameramanlar her an muhataplarıyla yüz yüze bulunmak durumunda kalıyorlar. Hastanelerde, yoğun bakımlarda hastalar ve sağlık personeliyle röportaj yapıyorlar. Olayları izlerken çoğunlukla kalabalıklar arasına girerek haber yapmak, fotoğraf çekmek, görüntü almak amacıyla çok yoğun bir mesai içinde oluyorlar. Bu meslektaşlarımızı Covid-19´dan korumanın bizim olduğu kadar, sizlerin de görevi olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle öğretmenler örneğinde olduğu gibi yalnızca sahada çalışan meslektaşlarımızın aşılanmasını istiyoruz. Sayın Bakan, umuyorum ki durumu incelediğinizde bize hak vereceksiniz. Sahada çalışan arkadaşlarımızın Covid-19´dan korunmaları için bir çare üreteceksiniz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00