TGC, Hatay'da gazetecilere ekipman desteği verdi

TGC Yönetim Kurulu dayanışma programı kapsamında depremden zarar gören gazetecileri ziyaret etti.

HATAY 29.04.2023 16:06:00 0
TGC, Hatay

Depremde evi, iş yeri yıkılan ve ekipmanı enkaz altında kalan gazeteciler için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ekipman desteği sağlamayı sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’taki depremzede gazetecilerle buluştu.

Ziyaretlere Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına Başkan Vekili Vahap Munyar, Genel Sekreter Sibel Güneş, Genel Sayman İhsan Yılmaz ve Genel Sekreter Yardımcısı Nuray Karagöz katıldı. Hatay’da Antakya Ticaret Odası Başkanı Hikmet Çinçin ev sahipliğinde Theofarm Atölye’de, gazetecilerle buluşuldu.

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Hem ülke olarak hem de gazeteciler olarak zor zamanlar yaşıyoruz. Depremde 50 bini aşkın yurttaşımızla birlikte 33 meslektaşımızı da kaybettik. Çok sayıda gazetecinin bilgisayarı, fotoğraf makinesi ve arşivleri enkaz altında kaldı. Biz de Yönetim Kurulu olarak gazetecilerin halkın haber alma hakkı için görevlerini yapabilir olmalarına katkı sunmak için bir çalışma yaptık” dedi.

Ekipman temininde destekçi firmaların kendilerine büyük katkı sağladığını ifade eden Güneş, şöyle konuştu:
“Önce Malatyalı ve Adıyamanlı gazetecilerin şimdi de Osmaniye, Hatay, Antakya, İskenderun ve Kahramanmaraş’taki meslektaşlarımızın bilgisayar, fotoğraf makinesi ve cep telefonu ihtiyaçlarını sağlamış olduk. Ayrıca Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne de bilgisayar desteği sağladık. Ziyaretlerimizde Hatay Temsilcimiz Mithat Kalaycıoğlu, Kahramanmaraş Temsilcimiz Sırı Berk Arslan, Osmaniye Temsilcimiz Muzaffer Kaya ve Adana Temsilcimiz İsmail Başkan da yer aldı. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nihat Mazmanoğlu ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar da bizimle oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz. TGC olarak meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19