THY seferinde ‘iptal mi, birleştirme mi?

Türk Hava Yolları THY´nin Hatay-İstanbul dahil bazı merkezlerden uçuşlarla ilgili düzenlemenin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik yapıldığı iddiasız polemik konusu oldu.

GÜNCEL 22.06.2019 09:32:08 0
THY seferinde ‘iptal mi, birleştirme mi?

İskenderun/SES

 CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, THY´nin Hatay´dan erken saatte yapılacak bir uçuşun iptal edildiğini basın bülteni ile duyurmasının ardından THY adına yapılan açıklamada herhangi bir uçuşun iptal edilmediğini, ancak ‘bazı uçuşların birleştirildiği´ belirtildi.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, 23 Haziran Pazar günü bazı seferlerin iptali iddiaları üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “20-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul kalkışlı ve varışlı 4939 seferimizde şu an herhangi bir iptal olmaksızın, 740 bin yolcumuzu misafir edeceğiz. Yer alan iptal haberleri doğru değildir” dedi. Ardından da bazı uçuşların birleştirilmesi söz konusu olduğunu ifade ederek, “Hiçbir misafirimizin mağduriyet yaşamaması için tüm önlemler alınmaktadır. Yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri öncesi operasyonlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Karayoluyla taşıma alternatifi
THY ile yaşanan ‘iptal mi, birleştirme mi´ tartışması sürerken CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, İstanbul´a CHP İl Başkanlıkları aracılığı ile karayoluyla ulaşımın sağlanacağı mesajını paylaştı. Milletvekili Şahin´in mesajı şöyle: “Tüm CHP İl başkanlıkları İstanbul´da oy kullanacak seçmen için karayolu ulaşımı sağlayacak. Seçmen kağıtları ile en yakın CHP İl-İlçe Başkanlıklarına başvurup ücretsiz ulaşım konusunda bilgi alabilirsiniz dostlar. Kazandık, yine kazanan biz olacağız.”
Sosyal medya hesabı üzerinden THY Basın Müşaviri Yahya Üstün´e de seslenen Milletvekili Şahin, “Sayın @yhyustun hiç bir uçuşta iptal/erteleme olmadığı açıklaması yaptı, ancak tüm illerden bilet sahibi yurttaşlar kendilerine gelen bilgilendirme mail ve sms´leri bizlere yolluyor. Nasıl yapacağız Sayın Üstün, açıklamanıza mı şirketinizin yolladığı mesajlara mı inanacağız?” dedi.

Soru önergesi oldu
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türk Hava Yolları´nın 23 Haziran günü Hatay´dan İstanbul´a düzenlediği sabah seferini gerekçesiz olarak iptal ettiğini açıkladı. Konuyu Meclis´e taşıyan Şahin, “Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu?” diye sordu.
Konu hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay´ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Şahin, “Hatay ilinde tatil yapan, aile ziyaretine giden vatandaşlarımız, vatandaşlık görevlerini yapmak ve oylarını kullanmak üzere 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine göre programlarını yapmış, buna göre Hatay´dan İstanbul´a seçim günü gidişlerini organize etmiştir. Bu yönde Türk Hava Yolları firması tarafından gerçekleştirilecek olan 23 Haziran 2019 tarihli Hatay-İstanbul 04.45 uçuşuna önceden bilet kesen yolculara bugün gerekçesiz olarak iptal kararı bildirilmiş ve bu durumdan dolayı bir sonraki 12.50 uçağında yer olmadığı gerekçesiyle 19.55 uçuşuna aktarılmışlardır. 19.55 uçağına binmek zorunda kalan vatandaşlarımızın açıktır ki oy kullanma şansı bulunmamaktadır. Benzer şekilde İDO tarafından da 21,22, 23 Haziran tarihlerinde yapılacak Yenikapı-Bursa, Bursa Yenikapı seferlerinin bir kısmının ‘yolcu talebi´ olmadığı gerekçesiyle iptal edildiği iddiaları basına ve kamuoyuna yansımıştır” dedi.

”İptaller tesadüf mü?
Milletvekili Şahin şunları sordu: “Hatay´da olan ve 23 Haziran 2019 seçimleri için önceden biletleme yaparak programını ayarlayan İstanbul seçmeni Türk Hava Yolları tarafından gerekçesiz olarak sabah uçuşunun iptal edilmesi sonucunda mağdur edilmiyor mu? 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine günler kala Türk Hava Yolları tarafından Hatay´dan İstanbul´a yapılacak uçak seferlerinin gerekçesiz olarak ertelenmesi, İDO seferlerinin bir kısmının iptal edilmesi tesadüf müdür?”

THY´nin resmi sitesinden uçuşlarla ilgili yapılan incelemede ise Hatay-İstanbul arasında her pazar günü 07.50´de programa alınan uçuşun 23 Haziran Pazar günü olmadığı dikkat çekti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23