“Ticaret savaşlarına hazır olmalıyız”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay 2. sıra milletvekili adayı İbrahim Gül, Türkiye´nin bölgede yaşanan sıkıntıların, kaosun ve kargaşanın sonlandırılmasında önemli bir rol üstleneceğini belirterek, ülke olarak ticaret savaşları

SİYASET 31.05.2018 10:59:45 0
“Ticaret savaşlarına hazır olmalıyız”

Nesrin Geyik/İskenderun

Sosyal medya üzerinde seçmenlerine seslenen İbrahim Gül, Türkiye´ye yönelik ekonomik baskıların izlenen bölgesel ve dış politika ile açıklayarak, Türkiye ekonomisine yapılan müdahalelerin gözler önünde cereyan ettiğini savundu. Bunlara da dikkat ederek ticaret savaşlarına hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Gül, “Fiziksel olarak yapılan savaşların yanı sıra dünya üzerinde artık ticaret savaşları da gündemdedir ve ülkemiz de mutlaka buna hazır olmalıdır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçirileceği bir seçimin yaşanacağı 24 Haziran´da seçmenin hem hükümeti kuracak cumhurbaşkanını hem de mecliste görev yapacak 600 milletvekili seçeceğini belirten İbrahim Gül, cumhur ittifakını Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçirmek için bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti.

Hatay´da 1. parti hedefinde
Cumhur ittifakına neden ihtiyaç duyulduğunu, bu ittifakla bağlanacak kazanımları da aktararak, bu sistemi başlatan iki siyasi partinin bu sistemi 24 Haziran sonrasında birlikte hayata geçireceğini ifade eden Gül, 24 Haziran seçiminden partisinin güçlü çıkacağını ümit ettiklerini de sözlerine ekledi. Hatay´da birinci parti hedefinde olduklarını, Milletvekili adayları olarak il ve ilçe teşkilatlarıyla hızlı bir tempoyla bu hedef doğrultusunda yoğun bir çalışma programı sürdürdüklerini ifade eden Gül, Türkiye´nin bu bölgedeki güçlü rolüne ve ‘tarihi sorumluluğa´ dikkat çekti.

“Bölgedeki sıkıntı Türkiye´yle çözülür”
Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer bu coğrafyada huzursuzluk varsa, kargaşa varsa, bu coğrafyada sıkıntı yaşanıyorsa bunun tedavisini yapacak ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Bu bölgenin abisi diyebileceğimiz, bu bölgeyi kanatları altına alıp huzuru tesis edecek ülke yine Türkiye´dir. Ne Amerika´dır ne de AB ülkeleridir ne Rusya´dır. Çünkü böyle bir tarihi sorumluluğu olan bizler bunu gerçekleştirmek için gerekli adımları atacağız. Bu bölgedeki gerekli adımları mutlak ve mutlak atacağız. Bölgedeki sıkıntıları, kaosu sonlandırmak adına müdahaleler yapmaktayız. birileri gibi projelerini hayata geçirmek, enerji koridorlarını ellerinde tutmak ve Büyük İsrail devletini kurmak gibi hayallerinin boşa çıktığını inşallah hep birlikte göreceğiz.”

İTSO yönetimine ziyaret
Öte yandan, MHP adayları kurum ve meslek kuruluşları ziyaretlerinin yanı sıra mahallelerde düzenlenen buluşmalarla da seçmenlerle biraraya geliyor. İskenderun seçim bürosunu Cumartesi günü mitinge dönüştürmesi beklenen MHP adayı İbrahim Gül, adaylardan İlhami Boşça ve İlçe yönetimiyle İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimini ziyaret etti. MHP Hatay milletvekili adayları İbrahim Gül ve İbrahim Boşça, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz´a çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulunarak, Hatay´a hayırlı hizmetler yapmak için halkın içerisinden gelen ve şehrin sorunlarını çok iyi bilen siyasetçiler olarak bu göreve talip olduklarını kaydetti. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da MHP Milletvekili adaylarına çalışmalarında başarılar dileyerek; “Seçimlerin ülkemiz ve bölgemiz açısından hayırlı olmasını diliyoruz. Seçilmeniz durumunda memleketimize hayırlı hizmetlerde bulunmanızı temenni ediyoruz” diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00