TİP adayı Can Atalay adına 3 dava başvurusu yapıldı

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile avukatları, Hatay milletvekili adayı Can Atalay adına dava dilekçelerini İskenderun Cumhuriyet Savcılığa teslim etti.

SİYASET 18.04.2023 12:36:00 0
TİP adayı Can Atalay adına 3 dava başvurusu yapıldı

Hatay ile ilgili Atalay adına savcılığa başvuru Türkiye İşçi Partisi Hatay 1.sıra milletvekili adayı Can Atalay adına bölgede enkazın sağlığını tehdit edecek ve tarım alanlarını yok edecek şekilde depolanması ile ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Diğer bir şikayet konusunu AKP’nin Dörtyol’da dua için kürsüye gelen Ergüder Aksoy’un ‘nefret ve ayrımcılık suçu’ oluşturdu. 

Bugün İskenderun Cumhuriyet Savcılığı soruşturma bürosuna teslim edilen diğer bir dilekçede ise Can Atalay vekil oldu. Depreme dayanıksız raporuna karşın kullanılmaya devam edilen Eski SSK hastanesinin çöken binasıyla ilgili ilgili bakanlar dahil tüm sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

TİP’in milletvekili aday tanıtım toplantısı partinin Antakya'da, Dostluk Parkındaki Afet Koordinasyon Merkezinde saat 13.30’da başlayacak. Aday tanıtım toplantısı öncesi TİP’in İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İskenderun Adliye binası önünde düzenlenen basın açıklamasına katıldı. 

Gezi davasından Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Can Atalay, Milletvekili Ahmet Şık’ın katılımıyla gerçekleştirilecek seçim bölgesi olan Hatay programına ilişkin ise sosyal medya hesabından şunları belirtti: “Bildiğiniz üzere bir süre daha Silivri’deyim ve fiziki seçim çalışmalarım şimdilik A-47 koğuşu ile sınırlı. Yarın aranızda olamayacağım. Ancak aklım, kalbim sizlerle. Doğa olaylarını afete dönüştürenlere, beceriksizliklerini kader planı sayanlara karşı birleşerek kazanacağız.”


Anahtar Kelimeler: adayı Atalay adına başvurusu yapıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19