TİP, Can Atalay’a özgürlük istedi

Türkiye İşçi Partisi, 28'inci Dönem Meclis Başkanlığı için aday gösterdiği ve cezaevinden tahliye edilmeyen Hatay Milletvekili Can Atalay için özgürlük istedi.

SİYASET 6.06.2023 20:23:00 0
TİP, Can Atalay’a özgürlük istedi

İskenderun’da yapılan basın açıklamasında konuşan TİP Sözcüsü Av. Ozan Sabahoğlu, “Can Atalay’a özgürlük istiyoruz” dedi.

TİP adına İskenderun’da Güvercinli Park’ta düzenlenen basın açıklaması parti üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi. Hatay’dan milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay’ın serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Avukat Ozan Sabahoğlu, “Yaşanan durum her anlamda Anayasa'ya aykırıdır ve Yargıtay, Anayasa'nın emrettiği hükmü uygulamamakta ısrar etmektedir” diye konuştu.

27. dönem CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin de şunları ifade etti: "Hepimiz hukuksuzluğa karşı direniş sergiliyoruz. Bu bir siyasi tutumdur ve şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hukukun üstünlüğü milletin iradesini yerine getirmek de devletin birinci görevidir. Can Atalay derhal özgür kalmalı, Hatay halkının iradesine saygı duyulmalıdır."

Sosyal Haklar Derneği İskenderun Temsilcisi ve Can Atalay'ın da avukatı Av. Bülent Akbay, meclis kaydını yaptırdıklarını hatırlatarak toplantıdan önce kendilerine ulaşan mesajla Can Atalay'a TBMM adına hem e-posta adresi oluşturulduğu hem de meclisin tüm bilgilerine erişim için bir kod gönderildiğini belirtti. Akbay, "Bütün işlemleri yaptılar ama, hukuksuz bir biçimde tutulmasının asıl sebebi, yargının saraydan işaret beklemesidir" dedi. Akbay, tüm muhalefet partileri ve milletvekillerini meclis başkanlığı için aday gösterilen  Can Atalay'a oy vermeye çağırdı.


Anahtar Kelimeler: Atalay’ özgürlük istedi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19