TİP meclisini Hatay’da topladı

TİP, Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi konusundaki süreci karara dönüştürmek üzere MYK’yı yetkilendirdi.

TÜRKIYE 12.03.2023 23:57:00 0
TİP meclisini Hatay’da topladı

Türkiye İşçi Partisi, parti meclisi sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. Milletvekili adaylarından en az bir gıda ve hijyen kolisi talep edecek parti, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesine yönelik karar için MYK’yı yetkilendirdi

Defne ilçesinde çadırda gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısının açılış konuşmasında genel başkan Erkan Baş, tarihsel önemde bir seçim sürecine girildiğini, uzun yıllar sonra Türkiye’de sosyalistlerin gerçek bir siyasal aktör olarak toplumda yeniden karşılık bulmaya başladığını belirtti. Toplumda da sosyalistlerin etkin bir rol almasına ilişkin beklentilere dikkat çeken Baş, PM toplantısının birini bölümde deprem sürecini değerlendireceklerini, depremin yarattığı yeni gerçekler üzerinden gözlem ve değerlendirmelerini paylaşmalarını beklediklerini söyledi.

cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin partinin tavrını karar haline getirmek gerektiğini de sözlerine ekleyen Baş, milletvekilliği için partilerine çok sayıda başvuru yapıldığını, il ve ilçe düzeyinde başvuruları değerlendirmek için ana yaklaşım konusunda ortaklaşmak gerektiğini söyledi, pazartesinden itibaren il ve ilçe örgütlerinin konuyla ilgili komisyonlarının çalışmalarını başlatmalarını önerdi.

PM’den 8 maddeli sonuç bildirgesi

PM’de alınan 8 maddeden oluşan sonuç bildirgesi,  2 gün süren toplantının ardından kamuoyuyla paylaşıldı. Bildirgenin birinci maddesini depreme yönelik çalışma süreci oluştururken ikinci maddede cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik partinin yaklaşımını karar haline getirmek konusunda MYK’yı yetkilendirdiği belirtildi.

TİP Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek mi?

“Türkiye İşçi Partisi seçimlere hazırdır” mesajının 8. maddede paylaşıldığı bildirgenin ikinci maddesi şöyle: 
“Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, Saray Rejimi’ni alt etmek ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı verilen ucube yapıdan halkımızı kurtarmak için muhalefetin ortak bir adayda birleşmesi yönündeki eğilim değerlidir. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının desteklenmesi yönündeki değerlendirmemizi başta Emek ve Özgürlük İttifakı’ndaki müttefik kurumlar olmak üzere demokratik kamuoyuyla istişare ederek karar haline getirmek konusunda MYK yetkilendirilmiştir.”


Anahtar Kelimeler: meclisini Hatay’ topladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19