TİP'in HBB adayı G. Zan

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösterdi

12.02.2024 16:04:00 0
TİP

TİP'in HBB adayı G. Zan

İskenderun/SES
Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösterdi. TİP bugün yaptığı açıklamayla Zan'ı Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı adayı olarak açıkladı. TİP, Zan'ın adaylığını Twitter hesabından da duyuruldu.
TİP'in İstanbul İl Başkanlığında yapılan açıklamaya, İstanbul Milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TİP'in Hatay eski Milletvekili Barış Atay ile HBB adayı Gökhan Zan katıldı.
"Hatay halkının sesini duyduk. Hataylıların yükselen çığlığını duyduk. Öksüz bırakılan, yetim bırakılan, kimsesiz bırakılan, bunun üstüne bir de seçeneksiz bırakılmaya çalışılan Hatay halkının isyanını duyduk" diyen TİP Sözcüsü Kadıgil, "Hatay halkının kendi içinde oluşturduğu ittifak bize bir-iki isim söyledi. Biz bu iki seçeneğin arasına sıkışmak istemiyoruz. Bize bir seçenek sunuldu ve Türkiye İşçi Partisi'nin sırtına bir görev dikildi. Bir siyasi partinin görevi. kendi istediğini, canının istediğini yapmak değil, temsil ettiği yurttaşların sesini taşımaktır. Biz de bu sesi bugün sizlerle buluşturmak için buradayız. Türkiye İşçi Partisi çatısında Hatay halkının ortak adayı olarak seçime girecek olan Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Gökhan Zan" dedi.
TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zan da, "6 Şubat'ta maalesef kimimiz öldük, kimimiz yetim kaldık, kimimiz eksik kaldık, ama o gün ilk üç gün yanımızda hiç kimse yoktu. Kim vardı biliyor musunuz? Millet vardı, halk vardı. Milletin dayanışması vardı. Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca maalesef yanımızda devlet kurumlarını ve belediyeleri göremedik. Ilk üç gün yalnız bırakıldık, terk edildik. AFAD da gelmedi, yardım da gelmeli. Umutsuzluğa kapıldık, öfkemizi haykırdık. Ama bizim umudumuz halk, ülkenin dört bir yanından bize o sabah el uzattı. O anlarda belki acıdan kıvrılıp soğuktan tutuyorduk. Ama bizi ayakta tutacak şeyin halkın dayanışması olduğunu anlamıştık" diye konuştu. Zan, “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı bu felaketin sorumluları arasındadır. Kendisi bu sorumluluğu kabul edip geri çekilmek yerine partisi tarafından yeniden aday gösterilmiştir. Bu karar Hatay halkına danışılmadan verilmiştir. 6 Şubat’ta, deprem anmasında halk CHP’nin önüne gerçek anketi koymuştur. Bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Adaylığım yalnızca Lütfü Savaş’a değil, Hatay’ı depremde yalnız bırakan ya da sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşıdır" değerlendirmesini yaptı. Zan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Hatay benim şahsi meselemdir' sözünü bir kenara atamazdım. Hatay sadece Hatay’ın şahsi meselesi değildir. 85 milyon insanın şahsi meseledir. Hatay’ı 85 milyona emanet etmiştir. Bir vatandaş olarak kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım, artık. Değişmek şart. O nedenle bugün bir yola çıkıyoruz" diye konuştu. 
"Deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket, enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" ifadesiyle CHP yönetimine seslenen Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'a yaptığı çağrıda da, "Adaylıktan çekilin. Eğer bu yanlıştan dönülürse halkı yalnız bırakmamak, yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım, hazırız" değerlendirmesini yaptı. TİP Sözcüsü Kadıgil de, "CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım, AKP'nin rantçı anlayışına ve başka kisveler altında bu rantçı anlayışı sürdüren anlayışa karşı bir adım. Bölmeye, dağıtmaya değil; doğruda birleşmeye gelmek istiyoruz. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yapıp Hatay halkının sesine kulak verdiğinde biz de üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız."
Eski milli futbolcu Gökhan Zan, 22 Mart 2023’de İYİ Parti’ye katılmış ve 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde aday olmu, ancak seçilememişti. Zan, seçim sonrası İYİ Parti’den istifa etmişti. TİP, Can Atalay'ın Hatay Milletvekili seçildiği 14 Mayıs genel seçimlerinde Hatay'da yüzde 8,56 oy almıştı.


Anahtar Kelimeler: ' adayı .

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19