TİP'te Gökhan Zan'ın HBB adaylığına tepki 3 başkan istifa etti

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösterdi.

SİYASET 15.02.2024 11:18:00 0
TİP

TİP'te Gökhan Zan'ın HBB adaylığına tepki
3 başkan istifa etti

İskenderun/SES
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı (HBB) için eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı aday göstermesine TİP üyelerinden tepki geldi. TİP, Zan'ın adaylığını 'Hatay ittifakı' adına açıkladıklarını duyurdu. TİP'in, İskenderun, Arsuz ve Antakya ilçe başkanlarıyla bazı yöneticiler, partilerinin Gökhan Zan'ı aday göstermesine tepki olarak, görevlerinden ayrıldığını duyurdu. İstifa edenler arasında TİP Arsuz İlçe Başkanı Özlem Parlak, İskenderun İlçe Başkanı Süreyya İnal ve Antakya İlçe Başkanı Hüseyin Akgöl de bulunuyor.
TİP'in, istifa eden başkanlarından Arsuz İlçe Başkanı Özlem Parlak, gazetemize yaptığı açıklamada, kendisiyle birlikte bazı yoldaşlarının görevlerinden ayrıldığını, tepkilerinin partilerinin Gökhan Zan'ı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermesine olduğunu söyledi. Parlak, TİP'in Hatay'ın ilçelerinde gösterdiği adayları desteklediklerinin sürdüğünü de ifade etti. Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olarak belirlenirken kendilerine sormadıklarını ve karar sonrası haberdar olduklarını belirten Antakya İlçe Başkanı Akgöl ise "Bu şartlarda partide kalmamın bir anlamı yok" dedi. Akgöl, soru üzerine "Şartlar değişirse o zaman istifamı gözden geçirebilir, geri alabilirim. Ancak, şu anda şartlarda değişiklik olmayacak gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

“İsmi devrimci sorumluluğumuz, 'ilkeli siyaset' sözümüz gereği doğru bulmuyoruz”

İstifa eden TİP Arsuz İlçe Başkanı Parlak, sosyal iletişim hesabından yaptığı paylaşımda da partililerine seslendi, Gökhan Zan'ın aday gösterilmesine ilişkin tepkisini, "Sorumluluk olarak yoldaşlarımıza açıklamamızdır" başlıkla açıklamayla duyurdu. Parlak, paylaşımında şunlara yer verdi: “Zan henüz sadece bir kaç ay önce, CHP'de yer bulamadığı için İYİ Parti’ten aday olup, ardından tekrar CHP'de şansını deneyerek, bağımsız arayışlarından da sonra partimizden adaylaştırılmıştır. Gökhan Zan’ın aday olması sürecinde bölgeye atanan PM üyeleri, il başkanı yada genel merkez tarafından kesinlikle fikrimiz alınmamış, bilgimiz sorulmamış, her hangi bir dahlimiz olmamıştır. Zan isminin partimizden adaylaştırılması kararını devrimci sorumluluğumuz, ve halkımıza verdiğimiz 'ilkeli siyaset' sözümüz gereği hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz; Çok değil aylar önceki genel seçim sürecinde, kendisi henüz İYİ Parti saflarında bize karşı mücadele ederken, seçilmiş Hatay Milletvekilimiz Can Atalay ile ilgili 'Can'a verilen oylar çöpe gidecek' diyebilecek kadar ileri gidebilen birinin değil adaylaştırılması, partimiz tarafından ihtimal olarak bile değerlenilebilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Hatay adı altında bileşenleri dahi belirsiz bir ittifak‘ın adayı olan Zan, bizim adayımız değildir. Partimiz tarafından İstanbul’da ilan edilen bu adaylık ile hedeflenen 150 bin oyun amacını anlayamadığımızı da ayrıca belirtlemek isteriz. Türkiye'nin neredeyse en iddialı ili olan Hatay'da tepkilere 'Zan’ı kazanmak önemlidir' şeklinde açıklama yapan örgüt nedense aynı hassasiyeti yoldaşlarımız için göstermekten ısrarla imtina etmiş, ilde istifa etmeyi düşünen yada istifa eden yoldaşlarımız ile hiçbir şekilde iletişime geçilmemiş, aksine örgüt tabiri caizse dağıtılmış durumdadır. Bizler Can’la yükselen heyecanımızın Zan‘a evrilmesini kabul etmiyor, partideki tüm görev ve sorumluluklarımızdan ayrıldığımızı bildiriyoruz.”

"Hatay ittifakı kimden oluşuyor?" diye sorulmuştu

Emek Partisi (EMEP) Hatay İl Örgütü de, Hatay’da ittifak kurulmasına karşın, TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı ilan etmesini eleştirmiş ve "Hatay ittifakı gerçekten kimden oluşuyor?" sorusunu yöneltmişti. EMEP, "Hatay halkının örgütlü kesimleri bile bundan habersiz. Hatay’da yerelde kurulan ittifak güçleri ile bu durum müzakere bile edilmemiştir. Ne EMEP’in ne TÖP’in, ne DEM’in ne Sol Partinin, ne Halk Evlerinin, ne Kaldıraç’ın ne de yerel inisiyatif, platform, sendika ve meslek odalarının Gökhan Zan’ın adaylığından haberi var. Peki Hatay ittifakı kim? Şimdi halkın ihtiyaçları, onların kendi geleceğini kuracağı, talepler ve programla bir araya geldiği bir siyaset mi bu adaylığı belirlemiştir yoksa TİP ile bazı kişiler mi?” açıklamasını yapmıştı. 


Anahtar Kelimeler: ' Gökhan ' adaylığına tepki başkan istifa

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19